Маслов Володимир Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир Андрійович Маслов
рос. Владимир Андреевич Маслов
Народився 6 червня 1925(1925-06-06) (98 років)
Богородськ
Країна СРСР СРСР
Alma mater Московський технологічний інститут
Галузь технологія коньячного виробництва
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор технічних наук

Володимир Андрійович Ма́слов (нар. 6 червня 1925(19250606), Богородськ) — радянський вчений в галузі технології коньячного виробництва. Доктор технічних наук з 1975 року, професор з 1978 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 6 червня 1925 року в місті Богородську Московської області РРФСР (тепер Ногінськ, Росія). 1950 року закінчив Московський технологічний інститут. Працював завідувачем групою коньяків в Науково-дослідному інституті виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова, у 19591963 роках завідувач лабораторією технології виноробства Краснодарського науково-дослідного інституту харчової промисловості, доцент, потім професор кафедри технології виноробства Всесоюзного заочного інституту харчової промисловості, з 1982 року професор кафедри Всесоюзного заочного інституту радянської торгівлі.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Наукова діяльність вченого пов'язана з виробництвом і спрямована на пошуки нової технології і апаратури для отримання коньячного спирту підвищеної якості. Ним розроблений ряд конструкцій періодичних і непреривнодіючих установок для отримання коньячного спирту. Автор понад 130 наукових робіт і 20 винаходів. Серед робіт:

  • Процессы и перегонные аппараты в коньячном производстве. — Москва, 1961;
  • Новое в производстве коньячного спирта. — Москва, 1964;
  • Совершенствование технологии получения коньячного спирта на аппаратах периодического действия. — Виноделие и виноградарство СНГ 1984, № 8 (у співавторстві).

Література[ред. | ред. код]