Мачинська Наталія Ігорівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мачинська Наталія Ігорівна
Народилася 18 лютого 1972(1972-02-18) (52 роки)
Львів, Українська РСР, СРСР
Діяльність науковиця
Alma mater Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Заклад Львівський державний університет внутрішніх справ
ЛНУ ім. І. Франка
Науковий ступінь Доктор педагогічних наук

Мачинська Наталія Ігорівна (18 лютого 1972, м. Львів) — доктор педагогічних наук, доцент. З червня 2016 — завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

У 1987 році закінчила Львівську середню школу № 64 (тепер НВК "Школа І ступеня — гімназія «Гроно»).

У 1991 році закінчила Львівське педагогічне училище № 1 (тепер Педагогічний коледж Львівського національного університету імені Івана Франка) за спеціальністю «Вихователь дошкільного навчального закладу».

У 1994 році закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) за спеціальностями «Викладач психолого-педагогічних дисциплін», «Вихователь», «Вчитель музики».

У 1994—2006 рр. працює викладачем педагогіки у Педагогічному коледжі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Упродовж 2006—2014 рр. працює викладачем у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

У 2006 році — захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук. Тема дисертації «Модульна організація загально-педагогічної підготовки майбутніх вчителів в умовах коледжу».

У 2011 році — доцент кафедри педагогіки та соціальної роботи.

Доктор педагогічних наук з 2013 року. Тема дисертації «Теоретичні і методичні засади педагогічної освіти магістрантів вищого навчального закладу непедагогічного профілю»

З 2013 до 2014 рік працює у Львівському державному університеті внутрішніх справ на посаді завідувача кафедри правознавства, а з 2014 по 2015 — завідувач кафедри педагогіки.

З 2015 року працює у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Викладає такі дисципліни: «Теорія та методика виховання», «Педагогіка вищої школи», «Методика викладання педагогіки», «Освітологія», «Педагогічна антропологія».

З червня 2016 року — завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка [Архівовано 17 липня 2020 у Wayback Machine.], де працює і сьогодні.

Науковий доробок[ред. | ред. код]

Автор 1 монографії, співавтор 3 монографій, декількох навчально-методичних посібників, більше 100 опублікованих наукових праць, як в Україні, так і за її межами.

Головний редактор педагогічного видання «Вісник Львівського університету. Серія педагогічна». Вільно грає на скрипці та фортепіано.

Джерела[ред. | ред. код]