Медаль «На славу Чернівців»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Медаль "На славу Чернівців")
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медаль «На славу Чернівців»
Країна  Україна
Тип медаль
Нагородження
Засновано: 27 листопада 2007[1]
Нагороджені:
Категорія:Нагороджені медаллю «На славу Чернівців» (50)
Черговість

Медаль «На славу Чернівців» — почесна відзнака Чернівецької міської ради, запроваджена для нагородження нею осіб, які активно сприяли розквіту міста й пропаганді його в Україні та світі, внесли значний внесок у підготовку та відзначення ювілею міста.

Заснування медалі[ред. | ред. код]

Медаль «На славу Чернівців» засновано виконавчим комітетом Чернівецької міської ради 27 листопада 2007 року[2], в переддень відзначення 600-річчя першої писемної згадки про місто.

Виготовлено 300 штук медалей.

Положення про нагородження[ред. | ред. код]

  • Медаллю Чернівецької міської ради «На славу Чернівців» нагороджуються громадяни України та іноземних держав, які внесли найбільший внесок у підготовку та відзначення 600-ліття першої письмової згадки про Чернівці, своєю активною діяльністю сприяли та сприяють соціально-економічному розквіту міста, утвердженню його європейського статусу, колиски мистецтва, архітектури, літератури, музики, науки.
  • Нагородження відбувається за рішенням виконавчого комітету міської ради за поданнями міського оргкомітету з підготовки та відзначення 600-річчя м. Чернівців, громадської ради сприяння підготовці та проведенню ювілею, виконавчих органів міської ради, районних в місті рад, громадських організацій та осередків політичних партій, окремих підприємств, установ та організацій всіх форм власності.
  • Медаль носиться на лівій стороні грудей та розташовується після державних нагород України, СРСР.

Опис медалі[ред. | ред. код]

Медаль виконана із срібла із позолотою, має форму кола діаметром 28 мм. Планка медалі білого кольору з червоними смужками, що відповідає кольорам прапора Чернівців. Внизу планки — букова віть. На аверсі зображено герб Чернівців та напис — «На славу Чернівців». На реверсі — офіційний логотип ювілею.

Автор медалі[ред. | ред. код]

Автором-розробником медалі є чернівецький художник, Заслужений художник України Орест Іванович Криворучко. Йому було вручено медаль «На славу Чернівців» під номером 1.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://web.archive.org/web/20160304122326/http://city.cv.ua/data/mv/mvk2007022.doc
  2. Рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 27.11.2007 року № 907/22. Архів оригіналу за 04.03.2016. Процитовано 25.11.2012.

Джерела[ред. | ред. код]