Медаль «За визволення Кельбаджара»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медаль «За визволення Кельбаджара»
азерб. Kəlbəcərin azad olunmasına görə
Країна  Азербайджан
Тип військова нагорода і медаль
Статус вручається
Нагородження
Засновано: 26 листопада 2020
Нагороджено: понад 9 тисяч чоловік
Нагороджені:
Q104551586? (0)
Черговість
Старша нагорода медаль «За визволення Шуші»
Молодша нагорода медаль «За визволення Агдама»

CMNS: Медаль «За визволення Кельбаджара» у Вікісховищі

Медаль «За визволення Кельбаджара» (азерб. "Kəlbəcərin azad olunmasına görə" medalı) — державна нагорода Азербайджану (медаль). Вона була створена з нагоди перемоги Азербайджану у Другій карабаській війні.

Історія[ред. | ред. код]

11 листопада 2020 року президент Азербайджану Ільхам Алієв на зустрічі з пораненими військовослужбовцями Азербайджану, які брали участь у Другій карабаській війні, сказав, що нові ордени і медалі будуть створені в Азербайджані, і що він дав відповідні інструкції по нагородження цивільних осіб та військовослужбовців, які виявили «героїзм на полі бою та в тилу та відзначилися у цій війні». Він також запропонував назви цих орденів та медалей.[1] 20 листопада 2020 року на пленарному засіданні Національних Зборів Азербайджану на обговорення був внесений проєкт законопроєкту про внесення змін до законопроєкту «Про встановлення орденів і медалей Азербайджанської Республіки».[1]

Медаль «За визволення Кельбаджара» була заснована того ж дня у першому читанні відповідно до законопроєкту «Про встановлення орденів і медалей Азербайджанської Республіки» з нагоди перемоги Азербайджану у Другій карабаській війні.[1]

Статус[ред. | ред. код]

Відповідно до законопроєкту «Про встановлення орденів та медалей Азербайджанської Республіки», старша нагорода медалі — медаль «За визволення Шуші», а її молодша нагорода — медаль «За визволення Агдама».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Official web-site of President of Azerbaijan Republic - NEWS » Events. en.president.az (англ.). Архів оригіналу за 24 листопада 2020. Процитовано 3 серпня 2021.