Медаль імені академіка Є. К. Лазаренка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медаль імені академіка Є. К. Лазаренка
Країна Україна Україна
Вручає: Спілка геологів України
Українське мінералогічне товариство
Підстава «За вагомий вне­сок у мінералогію та розвиток мінерально-сировинної бази України на заса­дах мінералогії»
Статус вручається
Нагородження
Нагороджені:
Черговість

Медаль імені академіка Є. К. Лазаренка — нагорода Спілки геологів України та Українського мінералогічного товариства. Заснована на честь видатного мінералога і культуролога, громадського і політичного діяча академіка Національної академії наук України Євгена Костянтиновича Лазаренка (1912—1979).

Положення про нагороду[ред. | ред. код]

Медаллю імені Є. К. Лазаренка нагороджуються члени Спілки гео­логів України та Українського мінералогічного товариства «за вагомий вне­сок у мінералогію та розвиток мінерально-сировинної бази України на заса­дах мінералогії».

Нагородження медаллю імені Є. К. Лазаренка здійснюється один раз у два роки на наукових читаннях імені академіка Є. К. Лазаренка або на з'їзді Українського мінералогічного товариства.

Нагородження медаллю імені Є. К. Лазаренка здійснює Голова Спіл­ки геологів України (або уповноважена особа) за поданням Українського мінералогічного товариства.

Як виняток, медаллю імені Є. К. Лазаренка може бути нагородже­ний іноземний учений за особливе наукове досягнення в галузі мінералогії, яке істотно вплинуло на розвиток в Україні мінералогічної науки та практики.

Список нагороджених[ред. | ред. код]

Одна медаль імені академіка Є. Лазаренка передана родині Є. К. Ла­заренка на зберігання, як сімейна реліквія.

Посилання[ред. | ред. код]