Мелісса Джоан Гарт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мелісса Джоан Гарт
англ. Melissa Joan Hart
амер. англ. Melissa Joan Hart
Ім'я при народженні Мелісса Джоан Кетрін Гарт
Народилася 18 квітня 1976(1976-04-18) (48 років)
Сміттаун, Нью-Йорк, США
Громадянство США США
Релігія католицтво[3]
Діяльність телеакторка, акторка озвучення, кінопродюсерка, співачка, підприємиця, режисерка, акторка театру, модель, кіноакторка, телепродюсерка, акторка, телережисерка, кінорежисерка, подкастерка
Alma mater Нью-Йоркський університет і Professional Children's Schoold
Роки діяльності з 1984 року
У шлюбі з Марк Вілкерсонd[4]
Діти Мейсон Вілкерсонd[5], Такер Вілкерсонd і Braydon Wilkersond[5]
Брати / сестри Емілі Гартd[4]
IMDb ID 0004997

CMNS: [[commons:Category:Melissa Joan Hart|Мелісса Джоан Гарт
англ. Melissa Joan Hart]]
у Вікісховищі

Мелісса Джоан Гарт (англ. Melissa Joan Hart; нар. 18 квітня 1976) — американська акторка, співачка, продюсерка, режисерка та модна дизайнерка. Найбільше відома як виконавиця головних ролей у ситкомах «Клариса знає все[en]», «Сабріна — юна відьма» і «Мелісса та Джої[en]».

Життєпис[ред. | ред. код]

Дитинство[ред. | ред. код]

Гарт народилася у Сміттауні, штат Нью-Йорк. Її мати, Пола – продюсер і менеджер з пошуку талантів, батько, Вільям – приватний підприємець. Дитинство Гарт провела у Сейвілі, штат Нью-Йорк.

Після Меліси у сім’ї народилося ще четверо дітей: Тріша, Елізабет, Браян та Емілі. Усі вони також актори.

На початку 1990-х років батьки Меліси розлучились, і вона разом з матір’ю переїхала до штат Нью-Йорка. 1994 року її мати вийшла заміж за телевізійного продюсера Леслі Джільямса. У Гарт три одноутробні сестри: Александра, Саманта і Маккензі.

Гарт назвали на честь героїні пісні «Меліса[en]» гурту «Олмен бразерс», а своє друге ім’я, Джоан, вона дістала від бабусі по материній лінії. При миропомазанні вона обрала ім’я Кетрін, але не використовує його офіційно.

Кар’єра[ред. | ред. код]

Початок кар’єри[ред. | ред. код]

Кар’єра Гарт розпочалася, коли їй було 4 роки, і вона знімалась у рекламі ляльок. У 5 років вона вже мала за плечима 25 рекламних роликів.

Також 1985 року вона виконала невелику роль у мінісеріалі «Каїн та Авель», а 1986 року Меліса зіграла в одній серії детективного серіалу «Equalizer[en]». Того ж року вона знялася в телевізійному фільмі «Різдвяний сніг», котрий здобув премію Еммі.

У квітні 1986 року Гарт зіграла епізодичну роль у серіалі «Інший світ[en]».

«Клариса знає все»[ред. | ред. код]

1991 року Меліса одержала головну роль у «Клариса знає все[en]», комедійному серіалі, що розповідає про повсякденне життя дівчини-підлітка. Серіал здобув неабиякий успіх у глядачів і приніс Мелісі три премії Young Artist Awards.

1995 року, після завершення серіалу, Гарт знялась у пілотній серії спін-офу, де вже доросліша Клариса робить свої перші кроки у журналістиці, проходячи стажування в газеті.

Також Меліса зіграла в одній із серій популярного фантастичного серіалу «Чи боїшся ти темряви?»

«Сабріна — юна відьма»[ред. | ред. код]

Після закінчення серіалу «Клариса знає все[en]» Гарт вступила до Нью-Йоркського університету, проте залишила навчання, коли одержала головну роль у телевізійному фільмі «Сабріна — юна відьма». На тлі успіху фільму невдовзі канал «Ей-Бі-Сі» випустив однойменний серіал, який тривав сім сезонів, і приніс Мелісі світову популярність і низку відзнак.

Згодом також з’явилася мультиплікаційна версія серіалу, де Гарт озвучила ролі Хільди та Зельди, а її менша сестра Емілі – роль Сабріни.

Окрім того, Емілі Гарт також епізодично з’являлась у кожному сезоні серіалу «Сабріна — юна відьма», виконуючи роль Сабріниної кузини Аманди.

У період зйомок «Сабріни» Меліса також знялася в одній із серій «Дотику янгола[en]» і кількох телевізійних фільмах.

1999 року Гарт зіграла у фільмі «По сусідству». Саундтреком до кінострічки стала пісня Брітні Спірс «Зведи мене з розуму[en]». Незабаром фільм дістав таку саму назву, щоб здобути більший успіх у глядачів, зокрема підлітків.

Одночасно з виходом фільму Меліса знялась у фотосесії для жовтневого випуску журналу «Maxim».

Також 1999 року відбувся її режисерський дебют – вона зняла одну серію «Неймовірного[en]», в якій зіграла її сестра Емілі.

Протягом 2001 і 2002 років Гарт була режисером шести серій «Сабріни».

Після «Сабріни»[ред. | ред. код]

Після завершення «Сабріни» Гарт зняла свою першу стрічку – п’ятнадцятихвилинний фільм під назвою «Німа», головну роль у якому виконала її менша сестра Емілі.

Пізніше Меліса зіграла в одній із серій «Закону й порядку», а також у кількох телевізійних фільмах, зокрема «Свято в наручниках» (2007) і «Фальшиве весілля[en]» (2009).

2009 року Меліса взяла участь у дев’ятому сезоні «Танців із зірками», де її партнером був дворазовий переможець шоу Марк Баллас[en].

«Меліса та Джої»[ред. | ред. код]

2010 року Гарт почала зніматися в новому комедійному серіалі «Меліса та Джої[en]». Її героїня, Мел – жінка-політик, котрій доводиться поєднувати кар’єру і виховання дітей своєї сестри, яка опинилась у в’язниці. Щоб подолати нові труднощі, вона наймає нянею Джо, колись успішного фінансиста, котрий залишився без роботи. Серіал сподобався глядачам, і виходив на екрани упродовж п’яти років.

2013 року Гарт випустила книжку «Меліса знає все: історії з мого ненормально нормального життя». У цих мемуарах вона розповідає про своє дорослішання, складності, з якими пов’язане життя підлітка-актора, і як вона старається знайти утримувати баланс між своєю акторською діяльністю і сімейним життям.

Приватне життя[ред. | ред. код]

19 липня 2003 року Гарт вийшла заміж за музиканта Марка Вілкерсона[en]. Весільна церемонія відбулась у Флоренції.

Коли вони ще були заручені, Марк знявся в одній із серій «Сабріни».

У Меліси й Марка троє синів: Мейсон Волтер Вілкерсон (народився 2006), Брейдон Гарт Вілкерсон (нар. 2008) і Такер Макфадден Вілкерсон (нар. 2012). Вони живуть у Вестпорті, штат Коннектикут.

Гарт і її сім’я — християни. В одному з інтерв’ю вона розповіла, що вони щонеділі ходять до церкви й моляться перед кожною трапезою.

Уподобання й інтереси[ред. | ред. код]

Улюблені тварини: пес Віскерс, кіт Тріґер, який належить її сестрі і селезень Фліпер, що живе в її батька.

Улюблені автомобілі: Jeep CJ-7 і Toyota Celica, якими вона їздить по Нью-Йорку та BMW для поїздок по Лос-Анджелесу.

Щасливим для себе числом вважає 18.

Обожнює реп, слухає Smashing Pumkins, але не терпіти не може груп на кшталт Take That і NKOT.B.

Обожнює читати романи Джейн Остін і доглядати маленьких дітей.

Улюблена їжа — піца з великою кількістюмаслин, шоколадне морозиво з таким же сиропом і шоколадки Twix.

Спортивні уподобання різноманітні: від лиж та сноуборду до перегляду баскетбольних матчів по телевізору.

Улюблений актор — Мел Гібсон.

Улюблене місце відпочинку — Діснейленд.

Улюблене свято — Геловін.

Вибрана фільмографія[ред. | ред. код]

Кіно[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]