Менеджмент у стилі «Манчестер Юнайтед». Як стати чемпіоном (книжка)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Менеджмент у стилі «Манчестер Юнайтед». Як стати чемпіоном»
Обкладинка видання українського мовою видавництва «Наш Формат»
Автор Алекс Ферґюсон, Майкл Моріц[en]
Назва мовою оригіналу Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United
Країна Велика Британія Велика Британія
Мова Англійська
Укр. видавництво Наш Формат Україна
Видавництво Hodder & Stoughton Велика Британія
Видано 22.09.2015
Видано українською 2018
Перекладач(і) Дмитро Кожедуб
Тип носія Тверда
Сторінок 280
ISBN Україна 978-617-7552-43-6
США 978-031-6268-08-0

Менеджмент у стилі «Манчестер Юнайтед». Як стати чемпіоном (англ. Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United by Alex Ferguson, Michael Moritz) — книжка Алекса Ферґюсона та Майкла Моріца[en]. Вперше опублікована британським видавництвом «Hodder & Stoughton» 22 вересня 2015 року[1].

Огляд книги[ред. | ред. код]

«Моя місія полягала в тому, щоб зробити зрозумілим те, що все неможливе насправді можливе. В цьому і є різниця між лідерством та менеджментом»[2], — Алекс Ферґюсон.

Найуспішніший футбольний тренер усіх часів, відомий своїми 27 тріумфальними роками з ФК «Манчестер Юнайтед», викладає основні секрети свого успіху. Автор запрошує читача в подорож світом лідерства, де, за його словами, підготовка, наполегливість, терпіння та послідовність є основоположними принципами.

Після своєї дивовижної кар'єри спочатку в Шотландії, а потім як тренера ФК «Манчестер Юнайтед» пан Ферґюсон вирішив проаналізувати власні лідерські рішення та у співавторстві з Майклом Моріцем[en] виводить цінні уроки, які будь-хто може використати в бізнесі та повсякденному житті з метою втілення довгострокового трансформаційного успіху.

Лідери мотивують та надихають. На своєму досвіді Ферґюсон зрозумів, наступне:

  • краще, щоб тебе поважали як лідера, а не просто любили;
  • немає необхідності відвідувати з командою всі святкування, але щонайменш зажити такої поваги, щоб твоїх вказівок дотримувались і за твоєї відсутності;
  • докласти максимум зусиль, щоб стати для підлеглих наставником та довіреною особою.

Вже з епілога ви дізнаєтесь, як саме ефективно застосувати принципи лідерства Ферґюсона у веденні великого чи малого бізнесу, в сім‘ї чи щоденній рутині. Автори наголошують, що навіть такі на перший погляд незначні жести як «все добре» мають велике значення, адже правильна мотивація може прокласти шлях від невдачі до грандіозного успіху.

Від практики найму до прийняття рішень про звільнення, від командної роботи до індивідуальної відповідальності за помилки та негаразди — все це включає в собі лідерство, яке водночас надихає і є джерелом натхнення для управлінців в бізнесі, спорті та житті.[3]

Засвоївши поради Алекса, ви дізнаєтесь як стати лідером і при цьому пізнати самого себе, завжди дослухатись до людей, дивитись та спостерігати, так як чути та споглядати, як зазначено авторами, — надзвичайно різні речі.

Переклад українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United. goodreads.com (англ.) . Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 23 листопада 2018.
  2. Patel, Hasan (17 квітня 2017). Book Review: Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United by Sir Alex Ferguson. Medium. Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 23 листопада 2018.
  3. Amazon.com: Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United eBook: Alex Ferguson, Michael Moritz: Kindle Store. www.amazon.com. Архів оригіналу за 20 червня 2017. Процитовано 23 листопада 2018.

Посилання[ред. | ред. код]