Мирослав Милованович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мирослав Милованович
серб. Мирослав Миловановић
Народився 11 червня 1975(1975-06-11) (48 років)
Бієліна, Республіка Сербська, Боснія і Герцеговина
Країна  Боснія і Герцеговина
Діяльність політик
Alma mater Белградський університет
Посада Member of the House of Representatives of Bosnia and Herzegovinad
Партія Союз незалежних соціал-демократів

Мирослав Милованович (серб. Мирослав Миловановић; нар. 11 червня 1975, Велика-Обарска) — політик, в минулому працював на посаді Міністра сільського, лісового та водного господарства Республіки Сербської. З 10 квітня 2014 року — глава Кабінету міністрів Прем'єр-міністра Республіки Сербської.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Народився 11 червня 1975 року у селищі Велика-Обарска громади Бієліна Соціалістичної Республіки Боснії і Герцеговини в Югославії. У Бієліні закінчив початкову школу та математичну гімназію. Вищу освіту здобув на ветеринарному факультеті Белградського університету за спеціальністю "гігієна та технологія харчових продуктів тваринного походженняя, у Белграді. В селищі Велика-Обарска працював на сімейному підприємстві «Nutritio». З 2006 року — президент керівного комітету футбольної команди «Младост Велика-Обарска». У 2010 році обраний на посаду депутата в Національній скупщині Республіки Сербської. 29 грудня 2010 року призначений Міністром сільського, лісового та водного господарства. З 2010 по 2013 роки радник при Прем'єр-міністрові Республіки Сербської, у 2014 році — Голова Кабінету міністрів. У тому ж році обраний до Палати представників Парламентської Скупщини Боснії і Герцеговини.[1]

Мирослав Милованович одружений, має троє дітей. Захоплюється футболом, вболівальник команди «Младост», де керує радою по управлінню клубом.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]