Мишко та Місячна Дзвінка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мишко та Місячна Дзвінка
Кадр із мультсеріал «Мишко та Місячна Дзвінка»
Тип мультсеріалу мальований
Режисер Людмила Ткачикова
Автор сценарію Наталя Гузєєва
Студія Studio KAPI
«Борисфен»
Країна Україна Україна
Мова українська
Рік 2018
IMDb ID 9202536

«Мишко та Місячна Дзвінка» — український анімаційний серіал за мотивами однойменної книги Наталі Гузєєвої. Перші чотири серії вийшли у 2018 році. Серіал створений Studio KAPI у співпраці зі студією «Борисфен» за підтримки Держкіно. У 2020 році виробництво серіалу планують продовжити.

У 2016-ому Українська Кіноакадемія номінувала серіал на анімаційний фільм року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дзвінка відчуває себе дуже самотньою. В пошуках друзів вона вирушає до Блакитної Планети, де зустрічає непослуха Мишка. Він такий дивний! Але фантазії і мрії їх поєднують. Через тертя і конфлікти у дітей виникає толерантність і дружба.

Опис серій[ред. | ред. код]

  • Перший епізод «Винтик для Дідуся»

Місячна Дзвінка вирушає до сусідів по небу — на Блакитну Планету, – щоб знайти втрачений місяцеходом Полетишем Першим дуже важливий для його життя гвинт. Там вона знайомиться з Мишком, який єдиний з дітей мріє провести канікули на Місяці. Дзвінка радіє, що у неї з'явиться друг. Її тільки засмучує, що він розбишака. І тоді вона вигадує «Заповіді Місячної Феї», дізнавшись про які можна буде перебувати на Місяці, і запрошує хлопчика до себе. Опинившись на Місяці, Мишко рятує Полетиша. А заразом засвоює «на власній шкурі» «Першу Заповідь Місячної Феї»: бити дівчаток — погано, хлопчиків — теж. Відбувається це після того, як боксерська груша дає Мишкові «здачу».

  • Другий епізод «Обід на Місяці»

Дзвінка та Мишко у невимушеній атмосфері вчаться поводитися за столом. Мишко, як завжди після прильоту з Місяця, демонструє у дитячому садку свої зміни у кращий бік. Паралельно йдуть лінії про чудесне одужання Мишкового дідуся і про дружбу Равлика і Ходолуня.

  • Третій епізод «Знаменитий Мишко»

Всі хочуть бути знаменитими! А чи добре це? Треба вміти відповідати за свої вчинки, вважає Дзвінка. Мишко з цим погоджується. Діти у дитячому саду теж міркують про це. А у фінальній пісні Дзвінка і діти співають про дружбу і майбутні пригоди.

  • Четвертий епізод «Дзвінка читає Мишка»

Дзвінка та Мишко вчаться охайності. Під час гри у детектива Дзвінки вгадує все, чим Мишко займався протягом дня, розглядаючи плями на його одязі. Мишко підключається до гри і розповідає все, що робили Дзвінка і Равлик. Діти у дитячому садку разом з Мишком вчаться прати під час веселого танцювального номера.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]