Мой Мир@mail.ru

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мой мир@mail.ru
Логотип
Логотип
Посилання my.mail.ru
Комерційний так
Тип Соціальна мережа
Реєстрація Обов'язкова
Власник VK
Започатковано 17 травня 2007 р.
Рейтинг Alexa 52[1]

Мой мир@mail.ru — російськомовна соціальна мережа, яка поєднує на сторінці користувача дії на основних порталах Mail.ru. На порталі «Мой мир» зареєстровано понад 40 млн профайлів, більше 300 тис. чоловік постійно знаходяться на сайті в статусі «онлайн».

Короткий опис[ред. | ред. код]

Як і в інших соціальних мережах, завдання проекту «Мой мир» — допомога в пошуку однокласників, знайомих, колег, друзів і рідних. Тут можна спілкуватися за допомогою особистих повідомлень, дарувати один одному віртуальні презенти, виражати емоції і говорити про таємні бажання, розміщувати свої фотографії і відеоролики, мати особистий блог і читати блоги інших учасників, завантажувати пісні і слухати музику. А також в «Мой Мир» Ви завжди знатимете, що роблять Ваші друзі, для цього тут є стрічка подій.

Девіз проекту «Мой мир»: «Ваші друзі, однокурсники і однокласники завжди поряд з Вами»

Реєстрація на сайті Мой Мир дуже проста, для цього всього лише треба завести безкоштовну пошту від Mail.ru.

Mail.ru вирішила не отримувати короткостроковий прибуток з ринку додатків для соціальних мереж, поки він знаходиться на ранній стадії розвитку, а інвестувати в нього, відзначає її гендиректор Дмитро Грішин. Чи введе Mail.ru комісію наново, коли вона сама приверне достатньо розробників, а ринок зросте, Грішин не говорить.

Історія[ред. | ред. код]

2007 рік[ред. | ред. код]

17 травня соціальна мережа Мой мир@mail.ru почала свою роботу. Цей проект поєднав в одному місці інформацію про користувача і весь його контент, створений на інших порталах Mail.ru. Спочатку на сторінці відбивалися останні записи блога, фотоальбоми, відеоальбоми, дії користувача на проекті Ответы@mail.ru і гостевая книга.

11 грудня відкрита WAP-версія. Це зменшена версія оригінального сайту з мінімальним функціоналом, таким як проглядання списку друзів, відправка повідомлень, проглядання нових дій друзів. До цього моменту на Мой мир@mail.ru існує 5 мільйонів світів.

2008 рік[ред. | ред. код]

3 березня подоланий рубіж в 10 мільйонів учасників. Щоденна аудиторія проекту — майже 1,5 млн. користувачів.

14 липня «Мой мир» став першою соціальною мережею Рунета з підтримкою стандарту OpenSocial (англ.). Тепер сторонні розробники дістали можливість створювати додатки для соціальної мережі.

Національна російська соціальна мережа Мой Мир@Mail.Ru стала партнером музичного ТВ-шоу «СТС зажигает суперзвезду». Всі користувачі Мой Мир@Mail.Ru можуть обговорювати виступи учасників шоу в спеціально для цього створеному Світі і знаходити нових друзів серед майбутніх «зірок».

24 жовтня реєструвався 25-мільйонний користувач. Проект першим зі всіх соціальних мереж Рунета досяг такого показника. Проте якщо врахувати той факт, що профіль в проекті «Мой мир» створюється автоматично разом із створенням нової поштової скриньки, то можна вважати, що ця цифра перебільшена, оскільки у більшості користувачів Mail.ru по декілька поштових скриньок і, на відміну від інших соціальних мереж, наприклад, Однокласників, там відсутня платна активація, що і дозволяє створювати безліч профілів.

2009 рік[ред. | ред. код]

«Мой Мир» став першою соціальною мережею Рунета, яка дозволяє створювати додатки не тільки на базі Flash. Завдяки підтримці iframe, тепер можна використовувати будь-які технології, здатні генерувати HTML (JavaScript, Silverlight, AJAX та інші). Підтримується і інтерфейс прикладного програмування OpenSocial.

2010 рік[ред. | ред. код]

У соціальних мережах «Vkontakte.ru», «Мой мир@mail.ru» і «Мир тесен» почалися продажі ліцензійного відео. АЛЕ НЕ ЗАБУВАЙТЕ РОСІЯ ПОЧАЛА ПОВНОМАСШТАБНУ ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНИ І ЩОДНЯ ВБИВАЄ МИРНИХ ЖИТЕЛІВ БОМБЛЯЧИ БУДИНКИ РАКЕТАМИ ТОМУ НЕ ЗАХОДЬТЕ НА ЦЕЙ САЙТ КРАЇНИ ТЕРОРИСТІВ.

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

  1. Alexa.com — 1996.