Молоді монархи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Молоді монархи
англ. Young Royals
Тип телесеріал
Телеканал(и) Netflix
Жанр Підліткова драма[1][2]
Тривалість 40-50 хв.
Компанія Nexiko
Керівник проєкту Lisa Ambjörnd, Lars Beckungd і Camilla Holterd
Сценарист Lisa Ambjörnd, Sofie Forsmand і Tove Forsmand
Режисер Erika Calmeyerd і Rojda Sekersözd
Монтаж Sofia Lindgrend
Виконавчий продюсер Lars Beckungd
У головних ролях Едвін Райдінґ
Омар Рудберг
Frida Argento Abrahamssond
Пернілла Аугуст
Ingela Olssond
Carmen Gloria Pérezd
Malte Gårdingerd
Nikita Ugglad
Felicia Truedssond
Композитор Matti Byed
Країна-виробник  Швеція
Мова оригіналу шведська
Кількість сезонів 3
Кількість серій 18 (список серій)
Схожі передачі Коли завмирає серце
Посилання

Молоді монархи (англ. Young Royals) — шведський підлітковий драматичний телевізійний серіал, дія якого відбувається у вигаданій елітній школі-інтернаті Гіллерська[3]. Сюжет розгортається довкола таємних романтичних стосунків юного шведського принца Вільгельма і його однокурсника Сімона. Серіал створили Ліза Амбьорн, Ларс Бекунг та Камілла Голтер.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сезон 1[ред. | ред. код]

Після бійки в клубі, принц Вільгельм, другий син шведської королеви Крістіни, вирушає в елітну школу-інтернат Гіллерська, розташовану неподалік від міста Б’єрстад, де навчався його старший брат кронпринц Ерік. Третьокурсник Авґуст, кузен принців, береться стежити за Вільгельмом.

Серед учнів класу Вільгельма є представники нової знаті, як-от Феліс, сини заможних шведських землевласників – Нільс, Александр і Генрі, і студенти середніх статків, які до еліти не належать. Місцеві жителі Б’єрстада Сімон та його сестра Сара, діти робітничого класу матері-одиначки з Латинської Америки іммігрантки Лінди, не є резидентами інтернату, тому щодня їздять до школи автобусом. Попри початкове небажання вчитися у Гіллерській, Вільгельм звикає до нового оточення і насолоджується шкільним життям. З ініціативи Авґуста, принц долучається до «таємного товариства» заможних спадкоємців та шкільної команди з веслування.

Феліс, яка знайома з Вільгельмом ще з дитячого садку, намагається зав'язати з принцом романтичні стосунки, але невдало: хлопець бачить у ній лише подругу і, після урочистого шкільного обіду з батьками, не відповідає на її поцілунок взаємністю. Натомість Вільгельм закохується в Сімона – соліста шкільного хору, який до знаті не належить. Разом хлопці відвідують футбольний матч Рош та їздять на мотоциклах уночі. Сара, яка страждає на синдром Аспергера та СПАУ, невдовзі глибше товаришує з Феліс, за чиїм конем Руссо вона доглядає у шкільній стайні. Феліс не любить їздити верхи, тому робить це лише на догоду своїй матері Смізан.

Наприкінці третьої серії принц Ерік гине в автокатастрофі, і Вільгельм опиняється першим у черзі на престол. За порадою батька, хлопець повертається до навчання у Гіллерській, але дуже важко переживає втрату брата і несподіваний новий титул. Одного разу вночі Авґуст таємно знімає інтимне відео Сімона та Вільгельма. Після довгих вагань, кузен принца анонімно публікує скандальне відео, ображений, що Вільгельм випадково розкривав їхньому «таємному товариству» банкрутство Авґуста. Як виявилося, родина хлопця більше не володіє великими фінансовими активами, а тільки землею і маєтком. Матір Авґуста радить йому продати щось із коштовної колекції будинку, але третьокурсник відмовляється, бо продавши власність не зможе більше належати до «товариства». Зрештою, таємно від Авґуста, Вільгельм просить матір-королеву залагодити фінансове питання Авґуста. Новини про інтимне відео принца й оплачене навчання Авґуста оприлюднюються практично одночасно – у день святкування Люсії.

Вибухає міжнародний скандал, і королева Крістіна змушує Вільгельма заперечити, що це він на відео. Вільгельм, після довгих вмовлянь, поступається матері, чим завдає болю Сімону, який думав, що Вільгельм приймає їхню любов. Наступного дня після телевізійного інтерв'ю, Вільгельм рушає до Сімона додому і просить вибачення, кажучи, що вони все ще можуть бути парою, якщо їх не бачитимуть разом. Сімон відмовляється бути його «таємницею», і вони розлучаються.

Кінцева сцена – під час шкільної різдвяної церемонії Сімон керує хором. Вільгельм уважно слухає його виступ, як за їхньої першої зустрічі, але цього разу зі смутком в очах. Після церемонії, на подвір'ї, кронпринц підходить до Сімона, обіймає його і зізнається у коханні. Сімон вітає його з Різдвом.

Сезон 2[ред. | ред. код]

Після різдвяних канікул принц Вільгельм повертається назад до "Гіллерська". Він ненавидить Августа, бо той злив у мережу відео, на якому Вільгельм та Сімон кохаються, тим самим зіпсувавши його особисте життя. Тому принц всіляко принижує Августа перед іншими, зробивши так, щоб інші хлопці змістили його з посади старости.

Вільгельм намагається повернути довіру Сімона, в якого він досі закоханий. Але той досі на нього злиться через те, що принц публічно не зізнався про те відео. Сімон починає зустрічатися з Маркусом - хлопцем, який працює в школі. Віллі через це дуже страждає, проводить багато часу з Феліс, яка після канікул стала його найкращою подругою.

Через ці проблеми, кронпринц бунтує, намагаючись домогтися від матері дозволу на стосунки з Сімоном та на особисте життя взагалі. Та його не слухає та хоче забрати його зі школи через погрози монархії, пославши до "Гіллерська" Яна-Олофа, але в них все ж таки вийшло дійти компромісу: Віллі йде до психолога, проголошує вимову на дні святкування 120-річчя школи, а та у свою чергу прибирає особисту охорону принца, залишає його в школі та дозволяє йому обирати, з ким зустрічатись, після повноліття.

Але за спиною у Вільгельма королівський двір ставить Августа як запасний варіант для наслідування корони, якщо перший не справиться з обов'язками кронпринца. Тоді ж Август заводить роман з Сарою, сестрою Сімона.

Тим часом Сімон намагається порвати з Маркусом, але в нього не виходить. Сімон бреше принцу, що у нього з Маркусом нічого немає, але після змагань Віллі бачить, як вони цілуються. Тоді ж принц у розпачі цілується з Феліс, це бачить його однокласник та розповідає всім. Вся школа гуде тільки про це. Сімон хоче помститись, тому на шкільний бал він приходять разом зі своїм хлопцем. Вільгельм намагається забути свого коханого, але там же на балу вони й цілуються, таємно від усіх.

На репетиції свята Ян-Олоф забороняє хору виконувати пісню, яку написав Сімон про Вілла та в якій він виконує соло. Через це Сімон стає ще більш засмученим.

Потім Сімон дізнається від принца, що відео злив Август, та тепер хоче, піти в поліцію. Принц намагається відмовити його, сказавши що якщо Август стане кронпринцом, то вони нарешті зможуть бути разом. Але Сімон все ж вирішив йти. Про це дізналась Сара та розказала про все своєму коханому. Той придумав план, як спихнути всю вину на Александра. Вільгельм про це дізнався та відмовив Сімона писати заяву. Всі дізнались, що то Сара розповіла все Августу. З нею припиняє спілкуватися її брат та найкраща подруга Феліс. Сімон остаточно розриває відносини з Маркусом та знаходиться в постійних роздумах щодо Вільгельма.

Настав день святкування 120-ї річниці школи. До "Гіллерська" приїхала королева. Незадовго до урочистої частини, Сімон та Вільгельм відходять від усіх та перший каже, що хоче бути з Віллі, незважаючи ні на що, та освідчується йому в коханні. Безпосередньо на урочистій частині, принцу стає погано, тому Ян-Олоф відправляє Августа, щоб той сказав свої слова замість Вільгельма. Проте кронпринц йде сам. Вільгельм вирішує трохи відкоригувати свою промову, сказавши, що він хоче, щоб школа та монархія не лише всліпу передавали традиції з покоління в покоління, а й розвивалася. Розповідає про брехню та прикривання своїх в королівській сім'ї. Не очікувано для всіх той зізнається про свою участь у тому скандальному відео з Сімоном. Сара дзвонить у поліцію, щоб повідомити про злочин.

Сезон 3[ред. | ред. код]

Поки Гіллерська стикається з найгіршою кризою в історії школи, Вільгельм і Саймон стикаються з жахливими викриттями та приймають остаточні рішення.

Акторський склад і персонажі[ред. | ред. код]

Головний склад[ред. | ред. код]

Актор Роль Опис
Едвін Райдінґ Вільгельм, однокурсники називають його «Віллем» [4] шведський принц Вільгельм, однокурсники називають його «Віллем» [4] сором'язливий підліток, страждає від тривожності.
Омар Рудберг Сімон Ерікссон[4] Сімон Ерікссон[4] брат Сари, любовний інтерес Вільгельма; головний соліст у хорі Гіллерської, студент-стипендіат, нерезидент;
Мальте Ґордінгер[en] Авґуст з Орнеса Авґуст з Орнеса троюрідний брат Вільгельма та Еріка, студент третього курсу, префект і капітан команди з веслування[5]
Фріда Ардженто Сара Ерікссон[4] Сара Ерікссон[4] сестра Сімона, студентка Гіллерської; має соціальні труднощі через синдром Аспергера та синдром порушення активності та уваги
Нікіта Уггла Феліс Еренкрона [4] Феліс Еренкрона [4] студентка інтернату та представниця «сучасної знаті»

Другорядний склад[ред. | ред. код]

Актор Роль Опис
Інті Замора Собрадо Аюб Аюб друг Сімона з Б'єрстада
Бері Гервайз Рош Рош подруга Сімона з Б'єрстада
Пернілла Аугуст Крістіна [4] королева Швеції Крістіна [4] панівна королева Швеції, мати Вільгельма й Еріка
Івар Форслінг Ерік кронпринц Ерік Кронпринц Швеції та старший брат Вільгельма
Кармен Глорія Перес Лінда, мати Сімона і Сари Лінда, мати Сімона і Сари
Леонард Терфелт[en] Мікка, батько Сімона і Сари Мікка, батько Сімона і Сари
Інгела Олссон[en] Анетт Ліля міс Анетт Ліля директорка Гіллерської
Наталі Варлі Медісон Маккой Медісон Маккой подруга Феліс, іноземна студентка в Гіллерській
Феліція Труедссон Стелла Стелла подруга Феліс і студентка Гіллерської
Міммі Сіон Фредріка Фредріка подруга Феліс і студентка Гіллерської
Нільс Веттерхольм Вінсент Вінсент друг Авґуста і студент Гіллерської
Семюель Астор Нільс Нільс друг Авґуста і студент Гіллерської
Фабіан Пендже Генрі Генрі друг Вільгельма і студент Гіллерської
Уно Елгер Вальтер Вальтер друг Вільгельма і студент Гіллерської
Сяо-Лун Ратьже Чжао Александр Александр друг Вільгельма і студент Гіллерської

Український дубляж[ред. | ред. код]

Серіал дубльовано студією «Postmodern» на замовлення компанії «Netflix» у 2021 році[6].

  • Режисер дубляжу — Світлана Шекера
  • Звукооператор — Геннадій Алексєєв
  • Спеціаліст зі зведення звуку — Віталій Ящук
  • Перекладач — Надія Сисюк
  • Менеджер проєкту — Олександра Небогатикова

Акторський склад[ред. | ред. код]

  • Андрій Соболєв — Вільгельм
  • Руслан Драпалюк — Сімон
  • В'ячеслав Хостікоєв — Авґуст
  • Єлизавета Зіновенко — Сара
  • Вікторія Левченко — Феліс
  • Володимир Канівець — Ерік
  • Євгеній Лісничий — Аюб
  • Павло Лі — Нільс
  • В'ячеслав Скорик — Вінсент
  • Світлана Шекера — Лінда, Генрі
  • Наталія Романько-Кисельова — Смісан
  • Євген Пашин — Борис
  • Еліна Сукач — Рош
  • Владислав Оніщенко — Александер
  • Ольга Радчук — Аннет
  • Олена Узлюк — королева Крістіна
  • а також: Катерина Башкіна-Зленко, Кристина Вижу, Оксана Гринько, В'ячеслав Дудко, Сергій Кияшко, Дмитро Шапкін, Олександр Чернов.

Список епізодів[ред. | ред. код]

СезонЕпізодиОригінальний випуск
161 липня 2021
261 листопада 2022
36511 березня 2024
118 березня 2024

1 сезон (2021)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу 
11«Епізод 1»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн1 липня 2021
Після скандалу у клубі, принц Вільгельм вступає до нової школи-інтернату Гіллерська. Його двоюрідний брат Авґуст планує вечірку на його честь.
22«Епізод 2»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн, Софі Форсман, Туве Форсман1 липня 2021
Сімон та Вільгельм проводять час поза школою. Щоб роздобути ліки від СДВГ, Авґуст відчайдушно намагається отримати діагноз. Починаються змагання з веслування.
33«Епізод 3»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн,1 липня 2021
У Гіллерській настає День батьків, а Вільгельма, Авґуста, Феліс та Сімона чекають сюрпризи, розчарування та багато іншого.
44«Епізод 4»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн, Пія Градвалль1 липня 2021
Вільгельм тяжко переживає втрату члена сім'ї і думає про те, яке майбутнє на нього тепер чекає. Сімон тисне на Авґуста, щоб той повернув йому борг.
55«Епізод 5»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн, Софі Форсман, Туве Форсман1 липня 2021
Авґуст та Вільгельм сперечаються про те, як вийти із ситуації з порушенням порядку у школі. Сара весело проводить час із Феліс та її друзями.
66«Епізод 6»Ройда СекерсезЛіза Амбьорн1 липня 2021
Інтимне відео потрапляє до мережі. Вільгельм не може вирішити, що робити. Симон стримує тиск преси. Феліс дізнається про щось важливе.

2 сезон (2022)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу 
71«Епізод 1»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Починається новий семестр у Гіллерска. Вільгельм і Авґуст досі ворогують. Сара нарешті отримує можливість пожити в університетському містечку.
82«Епізод 2»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Під час обговорення серйозних наслідків свого бунту Вільгельм висуває королеві ультиматум. Святкування дня народження нагадує Сарі про її статус.
93«Епізод 3»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Змагання стає напруженішим через несподіваного гостя Сімона. Королева викликає Авґуста на розмову, під час якої той тривожиться щодо свого майбутнього.
104«Епізод 4»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Поширюються чутки про дівчину в кімнаті Вельгельма. Інтрижка Сари може скоро припинитися. Дівчата протестують проти застарілих традицій до Дня святого Валентина.
115«Епізод 5»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Неочікувані зміни в ювілейному виступі хору розчаровують Сімона. Вільгельм усвідомлює дещо важливе під час терапевтичного сеансу.
126«Епізод 6»Буде визначеноБуде визначено1 листопада 2022
Несподіваний зловмисник псує план Саймона та розкриває секрети. Наближається час доленосної промови Вільгельма. Чи вдасться йому проявити себе?

3 сезон (2024)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу 
131«Епізод 1»Буде визначеноБуде визначено11 березня 2024
Промова Вільгельма мала наслідки не лише в королівському дворі, а й у всій школі. Принц і Саймон налаштовані насолоджуватися своїми стосунками.
142«Епізод 2»Буде визначеноБуде визначено11 березня 2024
Шкільні обмеження та судова політика створюють напругу для Вільгельма та Сімона. Спроба Августа загладити свою провину залишається невизнаною. Компанія вирушає в похід.
153«Епізод 3»Буде визначеноБуде визначено11 березня 2024
Вільгельм бачить трон, що маячить на горизонті. Сара роздумує над поверненням до Гіллерска. Онлайн-переслідування Саймона та вандалізм його дому.
164«Епізод 4»Буде визначеноБуде визначено11 березня 2024
Август і Вінсент організовують страйк, який викриває розбіжності між Вільгельмом і Сімоном. Феліс і Сара більше не можуть уникати одне одного.
175«Епізод 5»Буде визначеноБуде визначено11 березня 2024
Вільгельм стикається зі своїм минулим і майбутнім на пишній церемонії святкування свого дня народження. Август знаходить надію в обіймах Сари. У палаці Сімон приймає ризиковане рішення.
186«Епізод 6»Буде визначеноБуде визначено18 березня 2024
Коли доля Гіллерської висить на волосині, Вільгельм і Саймон зважують між обов'язком і коханням, з'ясовуючи, що потрібно, аби по-справжньому слідувати за своїм серцем.

Виробництво[ред. | ред. код]

Зйомка[ред. | ред. код]

Зйомки серіалу в основному проводилися в Kaggeholms gård[en], будівлі в садибному стилі в окрузі Стокгольм, яка функціонує як конференц-центр[7][8].

Сцени, які відбувалися в королівському палаці, знімалися в замку Стора Сундбю[en][7][8].

Маркетинг[ред. | ред. код]

Офіційний тизер серіалу був опублікований 19 травня 2021 року, а офіційний трейлер — 17 червня 2021 року[9][10].

Прем’єра на Netflix відбулася 1 липня 2021 року.

22 вересня 2021 року серіал було продовжено на другий сезон.[11]

Другий сезон вийшов 1 листопада 2022 р.[12]

У лютому 2022 року Netflix розпочав зйомки другого сезону.  

Зйомки другого сезону завершилися в травні 2022 року.

У грудні 2022 року серіал було продовжено на останній третій сезон.[13]

Зйомки третього сезону почалися в квітні 2023 року і завершилися в червні 2023 року.

Третій сезон вийшов двома частинами[14]:

  • Перших 5 серій вийшли 11 березня 2024 року.
  • Фінальна 6 серія ― 18 березня 2024 року.

Кастинг[ред. | ред. код]

У січні 2021 року, задовго до оголошення дати виходу серіалу, стало відомо, що на головні ролі обрані Едвін Райдінґ, Пернілла Аугуст, Мальте Ґордінгер[en], Фріда Ардженто, Нікіта Уггла та Омар Рудберг, а для другорядних ролей запрошені Наталі Варлі, Феліція Труедссон, Міммі Сайон, Інгела Олссон[en], Ренні Мірро, Лівія Міллгаґен[en] і Девід Леннеман. Райдінг зіграє принца Вільгельма, а Аугуст — його матір, королеву Швеції Крістіну[15]. Пізніше було оголошено, що Рудберг зіграє Сімона, коханця принца Вільгельма[16].

Оцінки та відгуки[ред. | ред. код]

Молоді монархи отримали схвалення критиків і позитивні відгуки від аудиторії. Серіал відзначили за вірність реальному життю під час кастингу підлітків і не приховування вад шкіри[17][18]. Деякі критики та глядачі прихильно порівнювали серіал із подібними шоу, такими як Еліта, Пліткарка, Корона та Сором[17][18].

Девід Опі з Digital Spy похвалив Молодих монархів за «акторів, які насправді виглядають на той вік, який вони повинні грати» і «зображають підліткове життя з такою необхідною автентичністю». Він описав серіал як «оновлену версію класичної історії Попелюшки» і зробив висновок, що серіал «найбільше підноситься [...], коли мова заходить про центральний роман між Вільгельмом і Сімоном»[17]. Телекритик Флора Карр з Radio Times[en] у рецензії на перші два епізоди описала серіал як «передбачуваний, але щирий». Вона розкритикувала «типовий список підліткових романтичних образів» і «залежність сюжету від таких персонажів, як Авґуст», але в кінцевому підсумку дійшла до висновку, що «справжній підлітковий акторський склад також може стати ковтком свіжого повітря» для юних глядачів[18].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Young Royals highlights big issue with teen shows like Riverdale — 2021.
  2. Young Royals review: Netflix's predictable but heartfelt Swedish teen drama leans into the intensity of first love
  3. Opie, David (5 липня 2021). Young Royals season 2 on Netflix: Everything you need to know. Digital Spy. Архів оригіналу за 8 лютого 2022. Процитовано 11 липня 2021.
  4. а б в г д Edvin Ryding, Omar Rudberg and Pernilla August Starring in the Swedish Coming of Age Series Young Royals. About Netflix. Архів оригіналу за 6 лютого 2022. Процитовано 17 червня 2021.
  5. Young Royals (2021) / Characters. TV Tropes. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 11 липня 2021.
  6. Netflix Ukraine — українське дублювання і закадрове озвучення за 2021 рік. Перелік. - Форум Кінобаза. КіноБаза (укр.). Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 17 лютого 2022.
  7. а б Where was Young Royals filmed? Locations for the Swedish Netflix drama. Radio Times. Архів оригіналу за 4 лютого 2022. Процитовано 11 липня 2021.
  8. а б Rachel. Young Royals Filming Location – Netflix’s LGBTQ Show’s Real Location Details!. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 11 липня 2021.
  9. Young Royals Official Teaser Netlifx. 19 травня 2020. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 15 липня 2021.
  10. Young Royals Official Trailer Netlifx. 17 червня 2020. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 15 липня 2021.
  11. Young Royals has been renewed for Season 2!. X (раніше Twitter) (англ.). Процитовано 22 вересня 2022.
  12. A First Look at Season 2 of 'Young Royals' – Coming to Netflix in November. About Netflix (англ.). Процитовано 8 липня 2022.
  13. Bradley. ‘Young Royals’ Renewed for Season 3 at Netflix. moviesr.net (англ.). Процитовано 14 грудня 2022.
  14. Young Royals: Netflix shares release date for season 3. GAY TIMES (англ.). 24 січня 2024.
  15. Soen, Hayley (28 січня 2021). New Netflix series ‘Young Royals’ is about a teen prince at a fancy boarding school. The Tab. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 15 липня 2021.
  16. White, Beverly (23 червня 2020). Netflix 'Young Royals' Full Cast List: Meet Edvin Ryding, Omar Rudberg and rest of the stars. Meaww. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 15 липня 2021.
  17. а б в Opie, David (6 липня 2021). Young Royals does this one thing better than other teen shows like Élite or Riverdale. Digital Spy. Архів оригіналу за 17 лютого 2022. Процитовано 18 липня 2021.
  18. а б в Carr, Flora (28 червня 2021). Young Royals review: Netflix's predictable but heartfelt Swedish teen drama leans into the intensity of first love. Radio Times. Архів оригіналу за 4 лютого 2022. Процитовано 17 лютого 2022.

Посилання[ред. | ред. код]