Московський центр неперервної математичної освіти

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Московський центр неперервної математичної освіти
Рік заснування 19 квітня 1995
Розташування Росія, 119002, Москва, Великий Власьєвський провулок, 11
Ключові фігури Ященко Іван Валерійович[ru][1]
Сфера діяльності математика
Вебсайт http://www.mccme.ru/

Московський центр неперервної математичної освіти (рос. Московский центр непрерывного математического образования, МЦНМО) — приватна освітня установа, що ставить за мету збереження традицій математичної освіти. В центрі діє Незалежний московський університет, функціонує видавництво, підтримуються тематичні портали math.ru та problems.ru, організовуються математичні олімпіади та гуртки для школярів[2], працює редакція журналу «Квантик»[ru], методична лабораторія теорії ймовірностей та статистики.

Є організатором Московської математичної олімпіади[ru], Літньої багатопрофільної школи МЦНМО[ru] та літньої школи «Сучасна математика»[ru].

Веде рейтинг російських шкіл на підставі результатів єдиних державних екзаменів[3].

В рамках видавничої діяльності випускаються книги з математики різної тематики: від популярної математичної літератури для школярів до монографій із сучасної математики. Видається щорічний науковий журнал Математическое просвещение[ru] з додатками для школярів.

У приміщенні центру працює магазин «Математична книга». На початку 2010-х років з питання прав на поширення журналу «Квант» та через видання журналу «Квант+» центр був залучений до судових процесів з колишнім видавцем журналу видавництвом «Квантум»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ященко Иван Валерьевич. Архів оригіналу за 7 червня 2014. Процитовано 5 квітня 2014.
  2. ЛОФМШ МЦНМО. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 11 серпня 2013.
  3. Мария Агранович (23 жовтня 2012). Место за партой. Школы России выстроят по рейтингу. Российская газета. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 15 вересня 2013.
  4. Приключения «Кванта». Независимая газета[ru]. 10 жовтня 2012. Архів оригіналу за 30 січня 2013. Процитовано 15 вересня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]