Мотель Бейтса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мотель Бейтса
Bates Motel
Жанр кінокомедія
драма
фільм жахів
Режисер Річард Ротштайн
Продюсер Джордж Ліндер
Кен Топольскі
Сценарист Річард Ротштайн
У головних
ролях
Лорі Петті
Оператор Білл Баллерd
Композитор Джей Пітер Робінсон
Кінокомпанія NBC
Дистриб'ютор NBC
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1987
IMDb ID 0092622

«Мотель Бейтса» (англ. Bates Motel) — телефільм, який є спін-оффом фільму «Психо» й не перетинається з трьома його сиквелами. Фільм знімався в оригінальних декораціях першого фільму.

Сюжет[ред. | ред. код]

Після подій фільму «Психо» Нормана Бейтса розміщено в психіатричній лікарні. Там він проймається батьківськими почуттями до дитини-пацієнта Алекса Веста, який перебуває в психологічному шоці після того, як вбив свого вітчима-ґвалтівника. Норман стає для Алекса другим батьком.

За 27 років Норман Бейтс помирає, але встигає заповісти Алексові мотель та свій будинок (які пустують з моменту його арешту) з ціллю дати Алексові шанс на нове життя. Алекс переїжджає в його будинок і за допомоги мандруючої дівчини-підлітка Віллі вирішує заново відкрити мотель, аби зайнятися бізнесом. Але раптово він починає бачити силует місіс Бейтс у вікні її спальні, а по тому й вона сама починає з'являтися в нього перед очима. Хто б це не був, сама Норма Бейтс, чи просто її привид, але цей хтось усіляко намагається вигнати Алекса з будинку Бейтса й у жодному разі не дати йому відкрити мотель.

Історія створення[ред. | ред. код]

Фільм планувався як пілотний випуск до цілого серіалу, але через низькі рейтинги епізоду серіал так й не було відзнято. Норман Бейтс з'являється ненадовго лише на початку фільму і його роль зіграв актор Курт Пол, який був дублером Ентоні Перкінса в «Психо 2» та «Психо 3». Сам Перкінс відмовився брати участь в проекті.

В ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]