Моторошна пригода Аліси

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Моторошна пригода Аліси
Alice's Spooky Adventure
Афіша до фільму
Жанр анімація / комедія / короткометражний
Режисер Волт Дісней
Продюсер Волт Дісней, Маргарет Дж. Вінклер?
Кінокомпанія Walt Disney Productions?
Дистриб'ютор Winkler Pictures
Тривалість 6:24[1]
Мова англійська
Локалізація фільм не озвучили українською мовою для прокату в Україні
Країна США США
Рік 1924
IMDb ID 0014664
Попередній «День Аліси на морі»
Наступний «Шоу Аліси на Дикому Заході»
Додаткові характеристики
Формат сферичний
Формат плівки 35 мм
Співвідношення 1,37 : 1[en]
Колір чорно-білий
Звук німий

«Моторошна пригода Аліси» (англ. Alice's Spooky Adventure) — американський анімаційний короткометражний фільм із серії «Комедії Аліси», що вийшов 1 квітня 1924 року.

Синопсис[ред. | ред. код]

Два привиди грають за столом у «Маджонг». Під час танцю Аліса підіймає Юлія у повітря та не втримує його, і кіт летить прямесенько на стіл до привидів і збиває все з нього. Відскочивши від поверхні стола, Юлій приземлюється і тікає. Один з привидів, яким кіт зіпсував гру, кличе інших, і вони починають гонитву за Юлієм. Аліса вболіває за кота. Один з привидів наздоганяє Юлія. Кіт починає панікувати. Привід намагається схопити кота, але Юлій підстрибує, і привід промахується й падає. Розлючений кіт зупиняється та повертається до переслідувачів. Відриває свій хвіст та б'є ним по голові, наче битою, привидів, що підбігали. Але тих виявляється забагато і Юлій знову рятується втечею.

Аліса замислюється про допомогу коту, і над її головою з'являється знак питання, який дівчинка перетворює на дубця. Юлій дражнить привидів і біжить у бік Аліси, що причаїлась біля великої каменюки. Коли до дівчинки підбігають привиди, то вона б'є їх по голові, і ті падають. Кіт кидає їх у купу, та смикає за ланцюжок лічильника. Останній привід живий. Його кілька раз б'є по голові Юлій. Привід затихає. Кіт повертається до купи привидів і здуває їх. Потім підбігає до Аліси та разом з нею радіє перемозі. Юлій стає на коліно, торкається серця і щось каже дівчинці. Аліса ніяковіє. Юлій теж ніяковіє. З нього з'являється серце, яке пробиває стріла. Юлій цілує руку Алісі.

Дівчинка приходить до тями в покинутому будинку. Знаходячись під враженнями від пережитого, вона раптом відчуває, що хтось лиже її руку. Аліса дивиться у той бік і бачить кішку, яку проганяє. Роздивляється навколо себе, і бачить м'яч під кріслом. Забирає його та біжить до виходу. У цей час поліціянт дивиться у вікно з розбитим склом. З дверей з'являється Аліса разом з м'ячем і біжить. Її помічає поліціянт і біжить за нею. Хлопці, що чекали на Алісу, бачать це і розбігаються. Дівчинку зачиняють у камері. Аліса у смугастій робі. Кінець.

Головні персонажі[ред. | ред. код]

  • Аліса
  • Юлій

Інформаційні дані[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 вересня 2020. Процитовано 22 березня 2020. 
  2. а б The Internet Animation Database (анг.). 
  3. disneyshorts.toonzone.net (анг.). Архів оригіналу за 8 липня 2006. Процитовано 22 березня 2020. 
  4. Alice's Spooky Adventure. www.thetvdb.com (анг.). Архів оригіналу за 18 липня 2020. Процитовано 18 липня 2020. 
  5. Alice's Spooky Adventure. www.bcdb.com (анг.). 

Посилання[ред. | ред. код]