Моя дочка (фільм, 1991)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Моя дочка
англ. My Girl
Жанр історія про дорослішання, драматичний фільм і романтична кінокомедія
Режисер Говард Зіффd
Продюсер Браян Ґрейзерd і Девід Френдліd
У головних
ролях
Ден Екройд, Джеймі Лі Кертіс, Маколей Калкін, Анна Кламскі, Пітер Майкл Гецd, Річард Масурd, Гріффін Данн, Джейн Гелларенd і Крістіан Труельсенd
Оператор Paul Elliottd
Композитор Джеймс Ньютон Говард
Кінокомпанія Imagine Entertainment
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 98 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1991
IMDb ID 0102492
Наступний Моя дочка 2d
CMNS: Моя дочка у Вікісховищі

«Моя дочка» (англ. My Girl) — комедійна сімейна драма 1991 року. Ролі виконали Ден Ейкройд, Джеймі Лі Кертіс, Маколей Калкін і Анна Кламскі (перша головна роль). Сценарій фільму написаний Лоріс Елуені і зрежисований Говардом Зіффом.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається влітку 1972 року в Медісоні, Пенсільванія. Вейд Сальтенфусс — одинадцятирічна дівчинка-іпохондрик з хлоп'ячим характером. Її батько Гаррі — незграбний вдівець, який не розуміє дочку, і, як наслідок, ігнорує її. Його професією є організація похорону й управління похоронним бюро, у зв'язку з чим у Вейд почалася хвороблива одержимість смертю. Також Вейд вважає, що це вона убила свою матір, коли та народжувала її. Вона постійно прагне бути зі своєю хворою бабусею з синдромом Альцгеймера. Брат Гаррі, Філ, також часто заходить допомогти родині.

Вейд часто дражнять інші дівчатка, тому що її найкращий друг — Том Дж. Сеннет — хлопчик і він непопулярний серед дітей. Їхні літні пригоди від першого поцілунку до останнього прощального вводять Вейд у світ підліткового віку.

Літо у Вейд починається добре. Вона дружить з Шеллі Девото, новою гримеркою на роботі у свого батька, і та дає Вейд деякі потрібні вказівки. Вейд також закохана у свого вчителя, містера Бікслера і краде трохи грошей з трейлера Шеллі, щоб була можливість відвідувати влітку клас письма, який веде цей учитель.

Але проходить трохи часу і все стає погано. Гаррі та Шеллі знайомляться ближче і заручаються, Томас Дж. Сеннет вмирає від алергічної реакції на отруту ос, на додачу до всього Вейд дізнається, що містер Бікслер заручений.

Проте, печаль Вейд поступово відходить, коли розрив у відносинах з батьком зменшується і вона дізнається, що вона не винна у смерті своєї матері, бо батько говорить їй, що речі, подібні смерті матері під час пологів, іноді відбуваються незалежно від бажання людей. До кінця фільму Вейд вдається впоратися зі своїм болем і горем, а також здолати деякі з колишніх проблем.

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Анна Кламскі Вейда Сальтенфусс Вейда Сальтенфусс
Маколей Калкін Томас Дж. Сеннет Томас Дж. Сеннет
Ден Ейкройд Гаррі Сальтенфусс Гаррі Сальтенфусс
Джеймі Лі Кертіс Шеллі Девото Шеллі Девото

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]