Moe'N'a Lisa

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Мо н'а Ліза)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Серія «Сімпсонів»
«Мо н'а Ліза
Moe'N'a Lisa»
Сезон № Вісімнадцятий
Серія № 384
Перший показ 19 листопада 2006
в Україні 25 березня 2011
Сценарій Метт Ворбертон
Режисер(и) Марк Кіркленд
Код виробника HABF19
Особливості серії
Напис на дошці Глобальне потепління не з'їло мою домашню роботу
На початку Ми бачимо кімнату Сімпсонів у вигляді вікна в операційній системі Windows, де членів родини переміщають за допомогою мишки
Хронологія
Попередня Наступна
G.I. (Annoyed Grunt)d Ice Cream of Margie (with the Light Blue Hair)d

Мо н'а Ліза (англ. Moe'N'a Lisa) — 384-та серія серіалу Сімпсони, та шоста серія 18-го сезону. У США ця серія з'явилася 19 листопада 2006 р. на телеканалі Фокс (Fox).

Сюжет[ред. | ред. код]

На день народження Мо Гомер обіцяв поїхати з ним на рибалку, але забув про це. У відповідь ображений бармен пише йому відвертого листа, який до глибини душі вражає Лісу. Вона вирішує підготувати про нього Мо Сизляка доповідь. Мо запрошує Сімпсонів до свого дому і Ліса несподівано помічає поетичний талант Гомерового друга. Вона допомагає йому зліпити з віршів епічну поему і відправити її у видавництво. Мо стає популярним поетом і його запрошують на фестиваль у Вермонті, куди він бере з собою сім'ю Сімпсонів. У Вермонті Мо знайомиться з відомими американськими поетами сучасності. Але, коли у нього запиутють про те, як до нього прийшла ідея назвати свою поему (а назву підказала Ліса), він каже, що придумав сам. Ліса на нього розсерджена і виказує це йому при особистій зустрічі. Мо гризуть докори сумління і на одній із конференцій він читає поезію, приисвячену Лісі, у якій він щиро вибачається перед нею. Вона ж у відповідь йому пробачає.

Особливості українського дубляжу[ред. | ред. код]

  • Редактор видавництва, прочитавши поему Мо, дзвонить українському поету Юрію Андруховичу і говорить йому, що знайшов собі заміну.
  • Ліса, мріючи про майбутню поему Мо, порвнює її з "Енеїдою" Котляревського.
  • Мо, здивувавшись, що Ліса ним зацікавилась, говорить: "Але ж я не Потап якийсь".