Музей королівських будинків

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музей королівських будинків
Дата створення / заснування 1973
Зображення
Країна  Домініканська Республіка[1]
Адміністративна одиниця Санто-Домінго
Розташування штаб-квартири Санто-Домінго
Дата офіційного відкриття 18 жовтня 1973
Дні роботи Tuesday to Sundayd
Офіційний сайт
CMNS: Музей королівських будинків у Вікісховищі

Музей королівських будинків (Museo de las Casas Reales) — одна з важливих культурних пам'яток, побудованих під час колоніальної ери на острові Гаїті, нині Домініканська Республіка. Він розташований у колоніальному районі Санто-Домінго.

Це був палац віцекороля Санто-Домінго, і це найстаріший штаб іспанської влади в Новому Світі.[2]

Будівля датується шістнадцятим століттям і була побудована для розміщення адміністративних офісів іспанських колоній на Північній і Південній Америці.

Він є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО під назвою Колоніальне місто Санто-Домінго.

Історія[ред. | ред. код]

Палац був побудований за наказом іспанської корони, королем Арагону Фердинандом II, 5 жовтня 1511 року для розміщення головних урядових установ колонії у двох взаємопов'язаних будівлях (звідси множина Casas Reales). У першій (південній) секції була Королівська Аудієнсія, перший суд Нового Світу, а також офіс Генерального контролера. У другий (північний) перебували віцекоролі, губернатори та генерал-капітани.

Початкова архітектурна споруда зазнала низки змін. У 1807 році, під час суверенітету Франції над східною частиною Еспаньйоли, французький генерал Луї Ферран надав фасаду класичний архітектурний стиль. За останній рік правління президента Карлоса Феліпе Моралеса були внесені деякі зміни щодо використання будівлі як урядового палацу. Пізніше Президентство переїхало в особняк на місці сьогоднішнього Національного палацу. За часів правління Рафаеля Леонідаса Трухільйо були внесені інші зміни для розміщення урядових установ. Офіс Трухільйо та велика колекція зброї та обладунків, які він придбав, залишаються на виставці.

Пізніше будівлю було відновлено до первісного вигляду 16-го століття у якості музея, що було створено 18 жовтня 1973 року за часів правління президента Хоакіна Балагера[3]. Однак офіційно його відкрили лише 31 травня 1976 року. На церемонії відкриття був присутній іспанський король Хуан Карлос I. Екскурсія має аудіогід, доступний різними мовами. Зараз це одне з найвідвідуваніших місць у Санто-Домінго.

Галерея[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. GeoNames — 2005.
  2. Colonial City of Santo Domingo. Outstanding Universal Value. UNESCO World Heritage Centre website. Архів оригіналу за 4 січня 2020. Процитовано 20 вересня 2021.
  3. UNESCO Document for creation of museum (PDF) (Spanish) . UNESCO.org. Архів оригіналу (PDF) за 9 листопада 2015. Процитовано 29 квітня 2011.