Музей історії міста Барселони

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музей історії міста Барселона
Тип історичний
Країна  Іспанія
Розташування Барселона
Адреса Plaça del Rei 7-9, Barselona, Spain
Засновано 1943
Відкрито 1943
Режим роботи 1 квітня — 30 вересня:
Вівторок - субота:
1000 — 2000
1 жовтня — 31 березня:
Вівторок - субота:
1000 — 1400 та 1600 — 1900
Неділя та святкові дні:
1000 — 1500
Сайт www.museuhistoria.bcn.cat
Мапа

CMNS: Музей історії міста Барселони у Вікісховищі

Музей історії міста Барселона (кат. Museu d Història de la Ciutat Barcelona (MHCB)) — музей, присвячений історії міста Барселона.

Історія[ред. | ред. код]

Поховання давньоримської доби
Будинок Паделлас (15 століття)
Поліптіх в музеї монастиря Педралбес

Музей історії міста Барселона офіційно був відкритий в 1943 році. У 1988 році музей перетворився на цілий музейний ансамбль, об'єднавши в собі кілька історичних об'єктів.

Опис[ред. | ред. код]

Включає Монументальний ансамбль Плаза дель Рей, Храм Августа, Via Sepulcral (римські поховання), Санта-Катаріна, музей-монастир Педралбес, будинок-музей Вердаге, Вілла Жоана, Укриття 307, Туро-де-ла-Ровіра і розважальний центр в парку Гуель. Разом узяті, ці об'єкти охоплюють спадщину більше двох тисяч років.

Спеціалізація музею — зберігання, дослідження та документування історичної спадщини Барселони.

Музей історії міста Барселона був задуманий як продовження самого міста з його вулицями, скверами і будівлями, де відвідувачі можуть спостерігати за плином часу і за історичними особистостями, які багатьма століттями створювали те, що зараз є сучасною Барселоною.

Музей історії міста розташований в готичному будинку, а частина експонатів — під площею дель Рей (лат. plaça del Rei). В 1931 році були знайдені залишки стародавнього поселення свідчать про більш ніж двохтисячолітню історію міста. Ліфтом можна опуститися під землю та побачити руїни Римської Барселони і римські лазні, залишки систем водопроводу і каналізації.

Основна колекція музею — павільйон Барселони — був представлений на Всесвітній виставці в Барселоні в 1929 році.

Колекції музею відрізняє різноманітність матеріалів, археологічні знахідки, що охоплюють період від неоліту і до наших днів. Музей володіє колекцією римських портретів, знайдених при розкопках римських міст, римські і єврейські написи, вироби з золота та срібла, глиняний посуд, скульптури, монети та інші археологічні знахідки. З неархеологічних експонатів в музеї можна побачити картини, гравюри, меблі, медалі, зброю та ін.

Джерела[ред. | ред. код]