Муравський Вадим Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Муравський Вадим Анатолійович
 Капітан
Загальна інформація
Народження невідомо
Українка, Миколаївська область
Громадянство Україна Україна
Alma Mater Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування Зведений загін «Дика качка»
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

Вади́м Анато́лійович Мура́вський (* ?, Українка, Миколаївська область) — капітан Збройних сил України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив факультет зенітних ракетних військ Харківського університету повітряних сил. Одружився, з дружиною Наталією виховують доньку Вікторію. Служив у відділенні бойового управління зенітного ракетного полку, що у Львівській області. В часі війни ніс службу у добровольчому батальйоні, сформованому переважно з офіцерів. З грудня 2014-го — у складі зведеного загону Повітряних Сил. Виконував обов'язки кулеметника на блокпосту «Хургада», брав участь у боях за Донецький аеропорт.

Найважчий бій був 22 січня 2015-го, по 10-й ранку до ДАП рушила колона техніки терористів — батальйонно-тактична група «1-ї слов'янської бригади» ДНР, підкріплена 10 танками Т-72 та протитанковою батареєю МТ-12 — рухалися з українськими розпізнавальними тактичними знаками. На спостережному пункті «Зеніту» перебував боєць Ігор Ємельянов, котрий розпізнав підступний хід. Полковник Олександр Турінський-«Граф» дав наказ вести вогонь зі всіх стволів, протягом 10 годин щільного вогню перша колона терористів була відкинута, по тому відійшла і друга колона. Вранці вояки зібрали поранених терористів на полі бою, котрі своїм виявилися непотрібними, годували їх з тієї ж каструлі, із котрої й самі харчувалися, згодом передали поранених СБУ. Було взято в полон 7 терористів, захоплено 2 БТР-80, 4 МТ-12 (одна одиниця в справному стані, була встановлена на позиції «Зеніт» та вела обстріл промзони Спартака). В тому бою на сусідніх постах загинули майор Василь Петренко («Моцарт») і солдат Денис Попович («Денді»).

Після ротації служить у своїй частині.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов'язку відзначений — нагороджений

  • 3 листопада 2015 року — медаллю «За військову службу Україні».

Джерела[ред. | ред. код]