Мутайзький заміський клуб

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Будинок гольфного клубу
Мутайзький гольфний клуб
Будинок клубу у 1936 році

Мутайзький Заміський клуб це клуб у Найробі, Кенія. Він розташований у передмісті Мутайги, приблизно в 15 хвилинах їзди від центру міста.

Мутайзький Заміський клуб відкрився у Переддень Нового року у 1913, і стало місцем збору колоніальних Британських поселенців у Британській Східній Африці, який згодом у 1920 році став колонією Великої Британії.

Одним із головних засновників клубу був Почесний Берклі Коул (1882—1925), Англо-Ірландец аристократ з Ольстеру. Коул був сином Лоурі Коула, 4-й графа Енніскіллена та був братом Почесного Гелбрейта Лоурі Егертона Коула (1881—1929). Берклі Коул був також зятем Х'ю Чолмонделі Деламера, ефективного «засновника» Білої громади в Кенії.

Кароліна Елкінс описує клуб як такий, що мав репутацію в колоніальні часи, як «Муленський руж Африки», де еліта «пила шампанське та рожевий джин на сніданок, грала в карти, танцювала протягом ночі і взагалі прокидалася з чужим подружжям у ранок.[1]

За словами Ульфа Ашана, „в клубі як і раніше діє правило, згідно з яким член має право завдавати шкоди будь-якому втраченого майна, якщо він платить в два рази більше його вартості“.»[2] Сьогодні клуб все ще відвідують верхні ешелони кенійського суспільства. Окрім соціальних зборів, клуб пропонує розміщення.

Багато його членів грають у гольф у сусідньому гольф-клубі Мутайга.

У популярній культурі[ред. | ред. код]

Заміський клуб Мутайга — це декорація мемуарів 1942 року. Захід З Ніччю Берил Маркем. Автор описав це так: " На Купа Хаті М'зурі «(я приношу тобі щастя) був, в мої часи, вигравірований у камені великого каміна. Його широкий зал, бар, його їдальня — жоден настільки вишукано не обставлений, щоб зробити мисливця з грубими руками при його дверях, а ще не такий спокійний, щоб змусити діамантовий кулон легко розпалитись — були кімнати, в яких люди, які зробили Африку, яку я знав, танцювали, розмовляли та сміялися, година за годиною.»[3]

Заміський клуб Мутайгі фігурує в романі Ернеста Хемінгуея острови у океані (1970) під час подій, встановлених раніше Другої Світової Війни

Івлін Во описує заміський клуб Мутайга у своїй книзі подорожей 1931 року ‘Віддалені люди. Поки Во не зміг знайти житло в приміщенні, після приїзду в Найробі він виявив себе тимчасовим членом, оскільки його зареєстрував секретар клубу, який знав про його приїзд.

Див. Також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Elkins, Caroline (2005). Imperial Reckoning: the untold story of Britain's gulag in Kenya. New York: Henry Holt and Company. с. 11. ISBN 978-0-8050-6780-4.
  2. Aschan, Ulf (1987). The Man Whom Women Loved. New York: St. Martin's Press. с. 50-52. ISBN 9780312022495.
  3. Beryl., Markham (1983). West with the night (вид. First). San Francisco: North Point Press. с. 157. ISBN 9780865471184. OCLC 9642470.

Зовнішні Посилання[ред. | ред. код]