Мебіус (фільм, 1996)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мебіус
Moebius
Жанр Фантастика
Режисер Густаво Москера
Продюсер Густаво Москера
Сценарист Педро Крістіану
У головних
ролях
Гільєрмо Анджеллелі
Роберто Карнагі
Анабелла Леві
Хорхе Петралья
Кінокомпанія Universidad del Cine
Дистриб'ютор Fama Films
Тривалість 90 хв.
Мова іспанська
Країна Аргентина
Рік 1996
Кошторис $250 000
IMDb ID 0117069

«Мебіус» (ісп. Moebius) — аргентинський фантастичний фільм 1996 р. режисера Густаво Москера, головні ролі виконали Гільєрмо Анджеллелі, Роберто Карнагі й Аннабелла Леві. Заснований на класичному оповіданні «Метро імені Мебіуса» Арміна Джозефа Дейча. Фільм створено Університетом кінематографії Буенос-Айреса і є дипломною роботою його випускників.

Сюжет[ред. | ред. код]

У метро Буенос-Айреса відбуваються дивні речі. Після будівництва розв'язки декількох вузлів пропадає цілий потяг з усіма пасажирами. У потяга немає навіть теоретичних можливостей покинути тунель, що лише ускладнює ситуацію. Жодна камера спостереження не може його засікти, ніхто не бачить його особисто, єдині ознаки існування — шум рухомого складу і прогонний вітер. На потяг реагують прилади, перемикаючи час від часу світлофори. Для розслідування причини пропажі поїзда створена комісія, однак її робота ні до чого не привела.

Керівництво метро вирішує звернутися до проектувальника Даніеля Платта, який представляє студію «Дель-Плато», свого часу спроектував і побудував цю розв'язку метрополітену. Даніель проводить власне розслідування і приходить до несподіваного висновку. Система метрополітену, після відкриття нової ділянки, стала дуже складною і являє собою варіант стрічки Мебіуса. Поїзд, на думку Даніеля, в силу обставин потрапив в інший вимір, покинувши обмежений простір метрополітену. Даніель намагається довести це математичними розрахунками, проте йому ніхто не вірить. Втім і він сам до кінця не впевнений у своїй теорії, до того часу, поки сам, випадковим чином, не сідає в той самий зниклий потяг.

Ролі[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг на сайті IMDb — 6,9/10.

Див. також[ред. | ред. код]

Премії та нагороди[ред. | ред. код]

Фільм був номінований на 11 премій різних кінофестивалів, з яких 7 премій отримав.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Moebius awards. Архів оригіналу за 14 березня 2016. Процитовано 4 листопада 2017.

Посилання[ред. | ред. код]