Мяут

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мяут
Маса 4,2 кг
Ґрунтується на Манекі-неко
Колір жовтий
Персонаж твору Pokémon
Перша поява first generation of Pokémond
З вигаданого світу всесвіт покемонівd
Висота 0,4 м
Медіафраншиза Покемон
Pokémon index 052[1]
CMNS: Мяут у Вікісховищі

Мяут та Меоут (англ. Meowth, яп. ニャース,Ня: су) - один з покемонів.

Мяут в аніме[ред. | ред. код]

У серіалі «Покемон» Мяут — один з головних героїв, член злочинної організації «Team Rocket» (команда R, команда Ракета). Є мовцем персонажем. З'являється у складі тріо головних антагоністів серіалу разом з Джессі (в японській версії - Мусасі) і Джеймсом (в японській версії — Кодзіро).

Фізіологія[ред. | ред. код]

Мяут належить до нормального типу покемонів. Вперше був представлений в першому поколінні. Є прееволюцією покемона Персіана, в якого перетворюється після 28-го рівня. Виглядає як білий кіт з пропорціями немовляти (тібі-пропорції). Має великі очі з маленькими щілистими зіницями, чорні великі вуха, по два великих білих вуса на кожній щоці і по дві великих Вібриси над кожним оком. Лапи довгі, непропорційні, задні лапи коричневі. Хвіст довгий, закручується спіраллю, як у коллі, кінчик хвоста коричневий. На лобі прикріплений овальний золотий амулет (відомий як «charm»). Насправді це Кобан — старовинна японська золота монета овальної форми, що обіграє японську прислів'я «котячий Коба» (російський аналог: «метати бісер перед свинями»).

  • Зріст: близько 70 см
  • Вага: 20-25 кг
  • Тип: Нормальний
  • Різновид: кішка-мон (cat pokemons)
  • Вік для переходу на іншу стадію: 2-3 роки в аніме, 28 ур. в іграх

Мяут Команди Р - один з небагатьох покемонів, які вміють говорити, а також єдиний Мяут, що ходить на двох лапах. В японській версії Мяута озвучував Інук Інуяма (англ. Inuko Inuyama). В англійській версії Мяута озвучувало троє різних акторів: Nathan Price (перші 30 серій), Maddie Blaustein (до кінця восьмого сезону) і Jimmy Zoppi (починаючи з дев'ятого сезону).

Посилання[ред. | ред. код]


  1. ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイアThe Pokémon Company, Nintendo, 2014.