Міа Нігрен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міа Нігрен
швед. Mia Nygren
Народження 1960[1]
Стокгольм, Швеція[2]
Громадянство  Швеція
Професія акторка, модель
Волосся каштанове[d]
Очі зелені

Міа Нігрен (нар. 1960 р.) — шведська модель та актриса, відома своєю роллю в фільмі Еммануель 4.

Біографія[ред. | ред. код]

На початку 80-х років Міа Нігрен розпочала міжнародну модельну кар'єру.

У 1983 році вона отрималаголовну роль у фільмі Алена Сірітскі «Еммануель 4». Постер фільму зображує Мію Нігрен у ротанговому кріслі, присвяченому її попередникові.

Початок кар'єри виявився успішним. Журнал VSD представив «Нову Еммануель» французьким читачам у своєму номері 312. Міа стала новаою сексуальною іконою розміщена на першій сторінці гламурної преси у всьому світі.

Кінокар'єра Мії Нігрен, незважаючи на стрімкий підйом, виявилась короткою. Образ Еммануель завжди буде пов'язаний з Сільвією Крістель, яка прагнула від нього позбутись. У 1987 році ця роль дісталась американській актрисі Монік Габріель. Вдруге і востаннє Мія Нігрен повернулась у кіно в 1988 році, щоб виконати головну роль у німецькому еротичному триллері «Плаза Реал» режисера Герберта Веселі.

У 2012 році шведська газета знайшла актрису, яка зараз є менеджером магазину. Вона живе у Фалуні разом з чоловіком та п'ятьма дітьми. Міа стверджує, що ніколи не прагнула слави і хотіла якомога швидше повернутися до свого старого життя.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Назва фільму Роль
1983 Еммануель 4 Еммануель
1988 Плаза Реал Аннабель

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]