Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик — конкурс співаків, що проводився 1—3 квітня 2011 року у Львівській філармонії.

Основні параметри проведення конкурсу[ред. | ред. код]

До участі в конкурсі зголосилося 30 виконавців з України, а також закордонні співаки. У результаті відбіркового туру для участі у другому етапі конкурсу було відібрано 13 конкурсантів з різних країн: України, Польщі, Росії, Молдови, Естонії, Латвії, Румунії, Угорщини, США. До складу журі увійшли Ніна Матвієнко (голова журі), Алекс Гутмахер, Олександр Горностай, Василь Лазарович, Кирило Стеценко, Любов Зубко[1].

Переможці конкурсу[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Оксана Муха «Ой верше, мій верше» — володарка Гран-прі конкурсу імені Квітки Цісик у супроводі оркестру «Бравіссімо» та Юлії Божик, 2011 рік.

Перемогу у конкурсі здобула львів'янка Оксана Муха. Перша премія дісталася Віталію Соболєву з Чернівців та харків'янці Люцині Хворост. Друге місце завоювала Ольга Акулова з Донецька та Роман Меденці (Угорщина). Третя премія дісталася Едуарду Наточєву (Росія) та Світлані Сасу (Молдова). Приз глядацьких симпатій здобула Христина Махно (США).

Цікаві моменти[ред. | ред. код]

Під час конкурсу оголосили про присвоєння імені Квітки зірці в сузір'ї Овна. Відповідні сертифікати передали представникам української та американської родини — племінниці Марті Качмар-Цісик (Львів) та чоловікові Квітки — Еду Раковичу (США).

Відкриття музейної кімнати Квітки Цісик[ред. | ред. код]

Окрім того, у межах конкурсу відбулося відкриття кімнати — музею Квітки у приміщенні Львівської середньої школи № 54, що на вулиці Квітки Цісик[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У Львові відкрили музей Квітки Цісик. unian.ua. УНІАН. 7 квітня 2011. Архів оригіналу за 2 грудня 2022. Процитовано 30 березня 2023.
  2. У Львові відкрили музей Квітки Цісик. zaxid.net. Zaxid.net. 6 квітня 2011. Архів оригіналу за 14 квітня 2019. Процитовано 30 березня 2023.