Міжштатна автомагістраль 24

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжштатна автомагістраль 24
Interstate 24

I-24 на схід у Нешвіллі одночасно з I-65
Загальні дані
Країна  США
Мережа Interstate Highway System і highways in Kentuckyd
Номер I-24
Штат Іллінойс
Кентуккі
Теннессі
Джорджія
Округ Вільямсон
Джонсон
Массак
Маккракен
Колдвелл
Монтгомері
Девідсон
Гамільтон
Дейд
Відкрито 1962–дотепер
Довжина 510,32
початок I-57, Пуліс Мілл, Іллінойс
кінець I-75, Іст-Ридж, Теннесі
OpenStreetMap r134418  ·R
Мапа

CMNS: Міжштатна автомагістраль 24 у Вікісховищі

Міжштатна автомагістраль 24 (Interstate 24, I-24) — міжштатне шосе на середньому заході та південному сході США. Він проходить по діагоналі від I-57, 10 miles (16 km) на південь від Меріон, Іллінойс, до Чаттануги, Теннессі, на I-75. Він проходить через Іллінойс, Кентуккі, Теннессі та Джорджію. Як міжштатна автомагістраль з парним номером, вона позначена як маршрут зі сходу на захід, хоча маршрут пролягає більш у напрямку південний схід — північний захід, проходячи через Нешвілл, штат Теннессі. Нумерація відрізняється від стандартної мережі міжштатних автомобільних доріг, лежачи далі на північ, ніж її номер вказував би на захід від Нашвілла.

Опис маршруту[ред. | ред. код]

Іллінойс[ред. | ред. код]

I-24 у західному напрямку в США 72 розв'язка

I-24 починається біля виходу 44 на I-57 у південній частині округу Вільямсон, поблизу громади Пуліс Мілл[1]. Шосе прямує на південний схід до сільської місцевості округу Джонсон, оминаючи Горвіль на сході. Він досягає виїзду на дорогу Тунел-Гілл, яка обслуговує Горвіль і Туннел-Гілл. Шосе продовжується на південь до наступного виїзду на US 45 (США 45) на північ від Відня. Він досягає наступного виїзду на Illinois Route 146 (IL 146) у східному Відні. I-24 веде на південний схід від Відня до округу Массак[2]. Його перший виїзд в окрузі Массак знаходиться на Біг-Бей-роуд, яка обслуговує громади Біг-Бей і Нова Колумбія. I-24 продовжує рух на південь, оминаючи громаду Round Knob перед в'їздом у Metropolis. Шосе зустрічає США 45 знову в Метрополісі та проходить на захід від державного парку Форт-Массак. Він залишає Метрополіс і перетинає Міждержавний міст 24 через річку Огайо. Після цього він продовжується в Кентуккі[3].

Кентуккі[ред. | ред. код]

I-24 входить до регіону Джексон-Пурчейз на заході Кентуккі на трасі з півночі на південь. Безпосередньо в окрузі МакКракен маршрут починає поступово повертати на південний схід і заходить на західну околицю Падуки через кілька миль. Привітальний центр у Падуці використовує Whitehaven, єдиний історичний будинок у Сполучених Штатах, який використовується як зона відпочинку. У Падуці міждержавна автомагістраль продовжує зміщуватися на південний схід і має розв’язки з US 60, US 62 і US 45. Проходячи через громади Хендрон і Фарлі, що прилягають до Падуки, шосе зміщується в пряму лінію схід-захід через кілька миль, і має розв'язку з US 68 у Reidland. Потім маршрут входить у округ Маршалл і приблизно за 11 км., пізніше досягає розв’язки з I-69 і сполучної дороги до US 62 і Калверт-Сіті на півночі.

Теннессі[ред. | ред. код]

I-24 перетинає Теннессі з Кентуккі, пролягаючи у південно-східному напрямку на північний захід до округу Монтгомері та слугуючи основним засобом доступу до Сент-Луїса та Чикаго на північний захід. Безпосередньо на східній околиці Кларксвілла, п'ятого за величиною міста в Теннессі, міждержавна дорога досягає розв'язки з SR 48, менше 1,6 км, що забезпечує доступ до форту Кемпбелл. Близько 3 miles (4,8 km) пізніше міжштат досягає US 79, який також забезпечує доступ до Гатрі та Расселвіля в Кентуккі на північному сході. Оминаючи Кларксвіль на сході, міждержавна автомагістраль досягає SR 237. Далі шосе починає крутий спуск. Для вантажних та повільних автомобілей, що прямують на захід, відведена додаткова смуга на підйом (1400 м). Потім I-24 перетинає Червону річку (англ. Red River), перш ніж досягти SR 76.

I-24 у західному напрямку на північному заході Джорджії на розв'язці з I-59

Історія[ред. | ред. код]

Планування[ред. | ред. код]

Відрізок I-24 між Нешвіллом і Чаттанугою був санкціонований Законом про федеральну допомогу в спорудженні автомагістралей (англ. Federal-Aid Highway Act of 1956), широко відомим як Закон про міжштатне шосе[4]. Нумерація була затверджена Американською асоціацією посадових осіб державного автомобільного транспорту[n 1] (AASHTO) 14 серпня 1957 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. williamson.pdf (PDF) (Карта). Архів (PDF) оригіналу за 6 березня 2012. Процитовано 9 жовтня 2022.
  2. www.dot.state.il.us (PDF) (Карта). Архів (PDF) оригіналу за 6 березня 2012. Процитовано 9 жовтня 2022.
  3. www.dot.state.il.us (PDF) (Карта). Архів (PDF) оригіналу за 6 березня 2012. Процитовано 9 жовтня 2022.
  4. Tennessee State Highway Department Highway Planning Survey Division; Bureau of Public Roads (1959). History of the Tennessee Highway Department (PDF) (Report). Nashville: Tennessee State Highway Department. с. 51—52. Архів (PDF) оригіналу за 23 січня 2020. Процитовано 26 квітня 2020.

Виноски

  1. На той час асоціація ще називалася American Association of State Highway Officials (AASHO). Вона була перейменована в Association of State Highway and Transportation Officials (AASHTO) 13 листопада 1973.