Мікрон (супутник)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Мікрон» (МС-1-ТК)
Основні параметри
Виготівник Україна Україна, Південмаш
Оператор «Дніпрокосмос»
Тип апарата ДЗЗ
Дата запуску 24 грудня 2004
Ракета-носій «Циклон-3»
Космодром Плесецьк
Технічні параметри
Маса 66 кг
Час активного існування > 3 років.
Орбітальні дані
Висота орбіти 650
Прилади
Прилади магнітометр LEMI-010S[1]
Головні прилади малогабаритна бортова телевізійна камера
Роздільна здатність 170

«Мікрон» (МС-1-ТК) — малогабаритний космічний апарат. Мета запуску КА «Мікрон» полягала у відпрацюванні технології створення мікросупутника та перевірці нових технічних і технологічних рішень. У ході розробки цього космічного апарату було реалізовано низку нових науково-технічних результатів, серед яких — створення супутника в негерметичному виконанні, мініатюризація та інтеграція бортового обладнання, введення бортового обчислювального комплексу для керування підсистемами КА, покращення характеристик його енергозабезпечення.

Корисне навантаження мікроспутника: малогабаритна бортова телевізійна камера (МБТК-ВД) — забезпечує отримання цифрових оптико-електронних знімків Землі в панхроматичному діапазоні.

Крім того, одним із завдань мікроспутника було відпрацювання нової системи його орієнтації на базі магнітометра та електромагнітів без застосування інших допоміжних пристроїв.

Запуск супутника здійснений 24 грудня 2004 року, разом зі супутником Січ-1М.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Львівський центр інституту космічних досліджень»: магнітометр LEMI-010S". Архів оригіналу за 16 лютого 2013. Процитовано 18 вересня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]