Міна Грегорі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міна Грегорі
Народилася 7 березня 1924(1924-03-07)[1][2][1] (100 років)
Кремона, Ломбардія, Королівство Італія[1]
Країна  Італія
Діяльність мистецтвознавиця
Галузь мистецтвознавство[3]
Alma mater Болонський університет
Вчителі Роберто Лонгі
Знання мов італійська[4][3][5]
Заклад Флорентійський університет
Членство Національна академія дей-Лінчей і Туринська академія наук[1]
Нагороди
Командор ордена Мистецтв і літератури Кавалер ордена Почесного легіону Кавалер Великого хреста ордена «За заслуги перед Італійською Республікою»

Міна Грегорі (італ. Mina Gregori; нар. 7 березня 1924, Кремона) — італійський мистецтвознавець, академік Лінсей (клас моральних наук), викладач історії сучасного мистецтва у Флоренційському університеті.

Учениця Роберто Лонгі, вона закінчила Болонський університет, щоб продовжити свою університетську кар'єру у Флоренції, куди її викладач переїхав, в ході якого він зміг здобути кафедру[6].

Серед його досліджень, перекладених у всьому світі, виділяються нариси та монографії про живопис на півночі Італії з XV-XVIII століття, зокрема Мікеланджело да Караваджо[7], якого природознавці Бреші вважають знавцем планетарної слави, Флорентинське сімнадцяте століття, що завдячує своїм творам справжнім відкриттям. Вона також мала справу з Джованні да Мілано та доповідями у чотирнадцятому столітті між Тосканою та Ломбардією.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г www.accademiadellescienze.it
  2. Babelio — 2007.
  3. а б Czech National Authority Database
  4. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
  5. CONOR.Sl
  6. Fondazione Roberto Longhi – Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi. fondazionelonghi.it. Процитовано 4 жовтня 2019.
  7. "E' lei la vera Maddalena". Svelato il mistero di Caravaggio. Repubblica.it (італ.). 24 жовтня 2014. Архів оригіналу за 29 вересня 2019. Процитовано 4 жовтня 2019.