Міністерство землі та транспорту Японії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міністерство землі та транспорту Японії
(国交省)
Загальна інформація
Країна  Японія
Дата створення 6 січня 2001
Попередні відомства Ministry of Transportd, Ministry of Constructiond, Hokkaido Development Agencyd і National Land Agencyd
Підвідомчі органи Інститут географії Японії, National Institute for Land and Infrastructure Managementd, Метеорологічне управління Японії, Управління морської безпеки Японії, Japan Tourism Agencyd і Q117474709?
mlit.go.jp(яп.)
Мапа
Основний корпус Міністерства землі, інфраструктури і транспорту.
Окремий корпус Міністерства землі, інфраструктури і транспорту.

Міністерство землі та транспорту (яп. 国土交通省, こくどこうつうしょう, кокудо коцу-сьо) — центральний орган виконавчої влади Японії. Відповідає за землі, інфраструктуру і транспорт країни. Складова Кабінету міністрів Японії.

Покликане ефективно розпоряджатися земельними ресурсами Японії, здійснювати нагляд за будівництвом і ремонтом споруд у населених пунктах, шляхів наземного сполучення, а також підтримувати у належному стані річки та озера. До важливих обов'язків цього відомства відноситься керування транспортом, туризмом, метеорологічне спостереження, протидія аваріям і катастрофам, та забезпечення безпеки морів і океану.

Міністерство є другим за величиною серед міністерств Японії за кількістю штатних працівників. Воно було утворене шляхом об'єднання у січні 2001 Міністерства перевезень (яп. 運輸省, ун'ю-сьо), Міністерства будівництва (яп. 建設省, кенсецу-сьо), а також Відділу розвитку Хоккайдо (北海道開発庁) і Земельних відділів (国土庁) інших 4-х міністерств.

Організація[ред. | ред. код]

Автономні органи:

Особливі органи:

Посилання[ред. | ред. код]