Кацураґі Місато

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місато Кацураґі
葛城 ミサト
Neon Genesis Evangelion
Перша поява Аніме — перша серія
Манґа — перший епізод
Автор Анно Хідеакі (режисер)
Садамото Йосіюкі (дизайнер)
Сейю Міцуіші Котоно (японська версія)
Інформація про персонажа
Вік 29 років
Стать Жіноча
Національність Японка
Рід занять Начальник оперативного штабу NERV
Родичі Батько: Доктор Кацураґі

Місато Кацураґі (яп. 葛城 ミサト) – одна з головних персонажів аніме-серіалу «Neon Genesis Evangelion», оперативна командуюча NERV, капітан, пізніше – майор.

Це найважливіший з усіх дорослих персонажів серіалу, а за детальністю показу та степенем розкриття характеру поступається лише головному герою Ікарі Шінджі. В аніме Місато Кацураґі оперативний командувач NERV, капітан, пізніше – майор. Вона обіймає посаду офіцера з тактики і керує бойовими діями Євангеліонів проти Ангелів. Головні персонажі-підлітки Рей Аянамі, Аска Ленглі Сор'ю, Шінджі Ікарі є її прямими підлеглими як пілоти Єв

Факти біографії (передісторія подій серіалу)[ред. | ред. код]

У дитинстві разом зі своїм батьком знаходилася в епіцентрі Другого Удару. Батько врятував її життя але загинув сам. Тривалий час після цього була в стані депресії та відмовлялася спілкуватися з іншими. Легкість в спілкуванні та балакучість Місато це значною мірою компенсація тих років мовчання. Носить хрест як нагадування про батька. З Ріцуко Акаґі та Рьоджі Каджі познайомилася ще під час навчання. Рано вступила у сексуальні відносини з Каджі, якого вона кинула, коли зрозуміла, що він нагадував їй батька.

Характер та поведінка[ред. | ред. код]

Служить в NERV не заради нагород чи кар’єри, а заради помсти ангелам і порятунку світу. Не боїться брати на себе відповідальність під час операцій по знищенню Ангелів. На роботі Місато зосереджена та дисциплінована, поза роботою вона розслабляється - неакуратна та легковажна. Живе теперішнім не загадуючи на майбутнє. Зловживає алколголем - постійно п’є пиво у великих кількостях. Перекладає свої домашні обов’язки на підлеглих, не вміє готувати. Поселила у себе Шінджі і, пізніше й Аску. Схоже не стільки для того, щоб наглядати за ними (це був офіційний привід), а для того, щоб було веселіше. Дома ставиться до своїх постояльців як до молодших родичів, а не як до підлеглих. З ними також живе пінгвін Пен-пен, що адаптувався до навколишнього середовища.

Посилання[ред. | ред. код]