Місис Мінівер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місис Мінівер
Mrs. Miniver
Жанр драма
Режисер Вільям Вайлер
Продюсер Сідні Франклін
Сценарист George Froescheld, James Hiltond, Артур Вімперісd і Claudine Westd
У головних
ролях
Грір Гарсон
Тереза Райт
Мей Вітті
Оператор Джозеф Руттенберг
Композитор Герберт Стотгартd
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 134 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1942
IMDb ID 0035093
CMNS: Місис Мінівер у Вікісховищі

«Місис Мінівер» (англ. Mrs. Miniver) — американська драма Вільяма Вайлера за однойменною книгою Джен Стратер. Премія «Оскар» за найкращий фільм, режисуру, жіночу роль, жіночу роль другого плану, операторську роботу й адаптований сценарій. Фільм розповідає про участь рядових англійців в обороні своєї країни від німецьких військ.

Сюжет[ред. | ред. код]

В англійському селі, де проживає сім'я головної героїні, життя йде своєю чергою. Несподівано починається війна — на село падають німецькі бомби, а збитий німецький льотчик ховається в будинку Мінівер. Попри всі тяготи війни, сім'ї Мінівер і жителям зруйнованого села вдається подолати всі труднощі.

В ролях[ред. | ред. код]

Історія створення[ред. | ред. код]

Вайлер відкрито визнавав, що зняв фільм для пропаганди. Уродженець Німеччини, він був переконаний, що США повинні вступити у війну проти нацизму і що політика ізоляціонізму виявиться згубною, тому зняв фільм, що демонструє рядовим американцям, через що довелося пройти їх британським побратимам. Завершивши знімання, Вайлер вступив до армії США і був приписаний до сигнального корпусу. У ніч, коли йому присудили його перший «Оскар», він був за океаном. Як Вайлер зізнавався пізніше, тільки на фронті він зрозумів, що в фільмі «Місис Мінівер» війна показана в дуже м'яких тонах.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]