Містерія танцю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Містерія танцю
Голова журі фестивалю, народний артист України Григорій Чапкіс та президент фонду «Поступ-XXI» Юлія Бойко
Місце проведення Київ
Засновано 2007
Вебсайт
мистерия.укр

«Містерія танцю» — міжнародний дитячо-юнацький хореографічний фестиваль-конкурс.

Започаткований благодійним фондом «Поступ-XXI» (президент — Юлія Бойко, автор ідеї та концепції фестивалю) спільно з «Фондом сприяння розвитку мистецтв» (почесний президент — Анатолій Толстоухов) у 2007 році. Голова журі — народний артист України Григорій Чапкіс.

Фестиваль — це передусім соціальний проект, який сприяє розвитку художньої творчості дітей та молоді України в царині хореографії та залученню юних аматорів до активної участі у мистецькому житті та процесі формування національної творчої еліти.

Хроніка[ред. | ред. код]

2007[ред. | ред. код]

2008[ред. | ред. код]

2009[ред. | ред. код]

Фінал відбувся 17 — 18 квітня 2009 року в київському БК «Більшовик»[1]. Учасники — понад 50 найкращих хореографічних колективів України, а також представники Німеччини, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Білорусі, Узбекистану, Азербайджану, Південної Кореї[2].

Почесні гості фестивалю — заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк, Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе, представники посольств інших країн-учасниць «Містерії танцю».

2010[ред. | ред. код]

Відбіркові тури відбулися у Львові 17 та 18 квітня та Києві 14 травня 2010 року. Фінал фестивалю-конкурсу та гала-концерт проведено 15 травня 2010 року в Києві, у Національній музичній академії імені Чайковського.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела та посилання[ред. | ред. код]