Місто Давида (національний парк)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Старі міські стіни біля Яффських воріт.

Національний парк «Місто Давида» (івр. גן לאומי סובב חומות ירושלים‎), також відомий як національний парк «Стіни Єрусалима» — національний парк в Ізраїлі, розташований біля стін старого міста Єрусалима. Спершу його було створено для оточення старого міста з усіх боків, а також щоб розділити старе місто та новобудови навколо нього та водночас поєднати їх, тим самим запобігаючи будівництву навколо стін старого міста.

Національний парк межує з Містом Давида на півдні та національним парком Емек-Цурім[en] на північному сході.

До території національного парку входять ворота до старого міста Єрусалима.

Пам'ятки, розташовані на території національного парку[ред. | ред. код]

Археологія[ред. | ред. код]

У національному парку знаходяться важливі місця археологічних розкопок, зокрема, археологічний сад на пагорбі Офель, у якому розташовані археологічні знахідки від часів Храму Соломона до Османської епохи. У східній частині саду знаходиться мусульманське кладовище.

На заході і півдні старого міста знаходиться Геєнна.

До Кедронської долини, яка також розташована на території національного парку, входить низка поховальних споруд, серед яких є могила Авесалома і гробниця Захарії[en].

Під північною стіною, між Дамаськими воротами та Воротами Ірода, знаходиться печера Зедекії[en]. Дослідники вважають, що це кар'єр, який зберігся з часів царя Ірода.

Посилання[ред. | ред. код]