Міцний комп'ютер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Panasonic CF-30, призначений для використання в польових умовах

Міцний комп'ютер — це комп'ютер спеціально спроектований бути тривким до суворих умов і способів використання, таких як сильні вібрації, крайні температури і вологі або пильні умови.[1] Їх від початку проектують для грубого використання, яке випливає з цих умов, це стосується не лише зовнішньої оболонки, але й внутрішніх складників.

Зазвичай міцні пристрої використовують в галузях громадської безпеки, польових продажах, виїзному технічному обслуговуванні, виробництві, роздрібній торгівлі, охороні здоров'я, перевезеннях/дистрибуції[2] і в армії. Їх використовують в сільському господарстві і особисто для надвірної діяльності.

Побудова[ред. | ред. код]

Фактично всі міцні комп'ютери мають спільну філософію свого дизайну, яка полягає в наданні контрольованого оточення для встановленої електроніки. Міцні комп'ютери виготовленні для дії в умовах багатьох викликів включаючи:

Електронні складники можуть обиратись зважаючи на їх можливості простояти високим і низьким температурам в порівнянні зі звичайними комерційними складниками. Інженерні рішення такі як зменшення довжини кабелів, додавання рідинного охолодження, радіатору і міцних матеріалів використовуються для гарантування функціонування в несприятливому середовищі.

Міцні пристрої коштують дорожче. Однак, їх використання в складних умовах пов'язують з меншою вартістю володіння в порівнянні зі звичайною електронікою.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. [[https://web.archive.org/web/20210306102945/https://www.militaryaerospace.com/index/display/article-display/3394158585/articles/military-aerospace-electronics/industry-news-flash-2/2011/6/rugged-laptop_computer.html Архівовано 6 березня 2021 у Wayback Machine.] Міцні ноутбуки для використання у військових автомобілях і вертольтах від General Dynamics] (англ.)
  2. [[https://web.archive.org/web/20150429074623/http://www.panasonic.com/business-solutions/supply-chain-logistics-technology-solutions.asp Архівовано 29 квітня 2015 у Wayback Machine.] [Архівовано 29 квітня 2015 у Wayback Machine.] Керування ланцюгом постачання](англ.). Panasonic.com.