Мішель Болсонару

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мішель Болсонару
порт. Michelle Bolsonaro
Ім'я при народженні порт. Michelle de Paula Reinaldo
Народилася 22 березня 1982(1982-03-22) (42 роки)
Сейландіяd, Федеральний округ, Бразилія
Країна  Бразилія
Діяльність перекладачка жестової мови
Знання мов бразильський варіант португальської мови і Бразильська мова жестівd
Посада перша пані Бразиліїd
У шлюбі з Жаїр Болсонару[1]
Діти Лаура Болсонаруd і Letícia Firmod[2]
Нагороди
Grand Cross of the Order of Rio Branco
IMDb ID 10222067

Мішель де Паула Фірмо Рейналду Болсонару (порт. Michelle de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro; нар. 22 березня 1982 року, Сейландія, Федеральний округ, Бразилія) — колишній парламентський секретар Палати депутатів Національного конгресу Бразилії, дружина колишнього президента Жаїра Болсонару, колишня перша леді Бразилії.

Біографія[ред. | ред. код]

Мішель Болсонару народилася і виросла в Сейландії, адміністративному районі Федерального округу. Її батько є колишнім водієм автобуса. У неї є молодший зведений брат Дієго Торрес Рейналду (нар. 1988), який є військовослужбовцем, зокрема бразильських ВПС. Батько і мачуха Мішель є власниками малого бізнесу з виробництва кондитерських виробів.

Після закінчення школи Мішель поступила в університет на фармацевта, але ніколи не відвідувала заняття. Працювала продавцем одягу, супермаркеті, а потім і секретарем парламенту.

Кар'єра в парламенті[ред. | ред. код]

Була співробітником Палати депутатів Національного конгресу Бразилії з 2006 по 2008 рік. Вона почала працювати в канцелярії депутата Вандерлея Ассиса. Пізніше вона стала секретарем депутата Марко Убіалі.

У 2007 році Мішель була призначена на ту ж посаду в керівництві Прогресивної партії Бразилії. В цей час вона зустріла свого майбутнього чоловіка, нинішнього президента Жаїра Болсонару. У той час їй було 25, а йому 52. У листопаді 2007 вони уклали шлюб.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Має двох дочок: Летісія від попередніх стосунків, і Лаура (нар. 2011) від Жаїра Болсонару[3]. Весілля з Болсонару було 21 березня 2013 року в Ріо-де-Жанейро.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://ultimosegundo.ig.com.br/politica/2013-03-22/silas-malafaia-celebra-casamento-do-deputado-bolsonaro-na-mansao-rosa.html
  2. https://noticias.uol.com.br/politica/ultimas-noticias/2023/01/07/filha-de-michelle-bolsonaro-rebate-janja-sobre-alvorada-mulher-sem-nocao.htm
  3. A mulher dos bastidores: saiba quem é Michelle Bolsonaro, a nova primeira-dama (pt-br) . G1. Архів оригіналу за 26 вересня 2020. Процитовано 26 січня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]