Мія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мія
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 4 травня 1990(1990-05-04) (33 роки)
Місце народження Даугавпілс, Латвія
Громадянство Україна
Професії співачка
Інструменти вокал[d]

Мія, MIYA (Марія Кру́мшин; * 4 травня 1989, Даугавпілс, Латвія) — українська співачка, виконує пісні українською , російською , англійською та латвійською мовами .

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 4 травня 1989 року у місті Даугавпілс (Латвія) у родині священика. Ще маленькою переїхала до України. У 2004 році закінчила музичну школу за класом бандури. Навчалася на юридичному факультеті Львівського національного університету ім. І. Я. Франка. З 2003 року почала займатися вокалом з Лесею Селістрою, яка працювала також з Русланою, Наталкою Карпою, Інессою Братущик та іншими відомими виконавцями.

Співачка дуже полюбляє читати, про що вона зізналась на фестивалі дитячого читання «Форум видавців — дітям»:

Ще з дитинства я дуже багато читаю: класику, сучасну українську прозу, бестселери. Можу надовго забути про телевізор і комп'ютер, але книжки завжди в мене були поза конкуренцією. Особливо класні фрази і цитати виписую у спеціальний блокнот. Їх в мене вже назбиралось більше тисячі.[1]

У травні 2011 року в ефірах з'являється дебютна відеоробота Мії на пісню "Розпач" ( "А в серці біль" ), авторами якої є Олеся Садова та Наталка Карпа. Режисерами кліпу стали Тарас Дронь та Володимир Щурко.

У серпні 2012 року відеоробота на пісню "Дякую Тобі" режисером котрого знову виступив Тарас Дронь та його команда NORDPRODUCTION.

У жовтні цього ж року Мія розпочинає підготовку над записом англомовного альбому, першим синглом з якого стає пісня "Best part of you".

У 2014 р. перша англомовна відеробота на пісню "Best part of you" (режисер Іван Баняс) .

Творча діяльність[ред. | ред. код]

Мія брала участь в багатьох фестивалях та конкурсах. Стала володаркою Ґран-прі на фестивалі «Кришталеві ґрона», здобувала перші місця на фестивалях «Цвіт папороті», «На крилах дитинства», «Володимир» та інших. З початку 2008 року Мія — співачка продюсерського центру «KARPARATION», співпродюсерами якого є Ярослав Степаник та Наталка Карпа.

Мія брала участь у фіналі відбіркового конкурсу Євробачення 2010 з піснею «Вона» (автор Назар Савко).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Співачка Наталка Карпа, Мія та Ляля з групи «Шоколадка» взяли участь у фестивалі дитячого читання ”Форум видавців – дітям”. Архів оригіналу за 30 листопада 2013. Процитовано 24 травня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]