Найчарівніша і найпривабливіша

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Найчарівніша і найпривабливіша»
(рос. «Самая обаятельная и привлекательная»)
Жанр лірична комедія
Режисер Геральд Бежанов
Сценарист Геральд Бежанов
Анатолій Ейрамджан
У головних
ролях
Ірина Муравйова
Тетяна Васильєва
Олександр Абдулов
Леонід Куравльов
Оператор Валентин Піганов
Композитор Володимир Рубашевський
Художник Євген Виницький
Кінокомпанія Кіностудія «Мосфільм»
Друге творче об'єднання
Тривалість 89 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1985
Кошторис 500 000 ₽[1]
IMDb ID 0089957

«Найчарівніша і найпривабливіша» (рос. «Самая обаятельная и привлекательная») — радянський художній фільм 1985 року, поставлений режисером Геральдом Бежановим з Іриною Муравйовою в головній ролі.

Сюжет[ред. | ред. код]

У інженера Наді Клюєвої максимум громадського, але мінімум особистого життя, хоча їй вже за тридцять. Єдиною її розвагою є гра в настільний теніс в парі зі своїм старим знайомим Геною, який закоханий в Надю.

Все змінюється, коли Надя випадково зустрічає свою шкільну подругу Сусанну, що працює соціологом. Сусанна, з'ясувавши, що Надя все ще незаміжня, вирішує «налагодити життя» старої подруги, навчивши її «наукових» методів зваблювання. Заодно вона допомагає їй вибрати об'єкт атаки: вибір падає на модного красеня-меломана Володю Смирнова — колегу Наді, улюбленця жінок.

Сусанна велить подрузі заповнити психологічні анкети на себе і на Володю, які збирається «обробити» на ЕОМ, зводить Надю з фарцовщиком, щоб той одягнув її по моді, дає їй інструкції-пояснення, як поводитися й що робити. Цих інструкцій Надя старанно додержується, потрапляючи при цьому в незручні й певною мірою кумедні ситуації. Все, проте, йде за планом — за винятком бажаного результату — інтересу Володі до неї. Замість цього на Надю звертають увагу інші її колеги — Льоша Пряхін і Міша Дятлов. Обох Надя навіть не розглядає як можливі варіанти: перший занадто простий, а у другого — сім'я.

Сусанна тим часом пропонує черговий безпомилковий засіб — запросити Володю на дефіцитний концерт. Однак цей варіант обертається для Наді образливим приниженням: Володя приходить на концерт з іншою дівчиною, і стає остаточно ясно, що як жінка Надя йому абсолютно нецікава. Надя поступово приходить до висновку, що вся «наукова» методика зваблювання — дурниця, і остаточно переконується в цьому після того, коли раптом з'ясовується, що Сусанна не може утримати від зрад власного чоловіка.

Зрештою, вона знову приходить грати в настільний теніс із Геною і розуміє, що він і є її доля.

У ролях[ред. | ред. код]

В епізодах:

Знімальна група[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]