Настя Рибка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Настя Рыбка)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Настя Рибка
Народилася 27 лютого 1990(1990-02-27) (34 роки)
Бобруйськ, Могильовська область, Білоруська РСР, СРСР
Країна  Білорусь
Діяльність порноакторка, блогерка, письменниця, модель, педагог
Alma mater Мозирський державний педагогічний університет
Знання мов російська

На́стя Рибка (рос. Настя Рыбка, справжнє ім'я — Анастасія Вашукевич; нар. 27 лютого 1990, Бобруйськ) — білоруська ескорт-модель, порноактриса під псевдонімом Nastya Rybka, блогерка та письменниця. Стала відомою у лютому 2018 після публікації розслідування Олексія Навального та Фонду боротьби з корупцією. Розслідування базувалося на її записах в Instagram і книзі «Дневник по соблазнению миллиардера», де описується зустріч олігарха Олега Дерипаски і заступника голови уряду Російської Федерації Сергія Приходька під час спільної триденної подорожі в Норвегії в серпні 2016 на яхті, яка належить Дерипасці. Скандал отримав широке висвітлення у світових і російських ЗМІ.

26 лютого 2018 Настю та її «тренера» Алекса Леслі затримала поліція в Таїланді.[1] А вже 27 лютого вона попрохала про політичний притулок у США в обмін на інформацію щодо втручання Росії у вибори у США.[2][3]

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 27 лютого 1990 в Бобруйську (за іншими даними, 27 лютого 1997 року). Про цю версію вона пише в своїй книзі про події 2016 року: «[співробітник модельного агентства] запросив на зустріч із помічницею олігарха, яка підбирала моделей для «богемної» тусовки. Потрібні дівчата до 20 років, і збрехала йому, що мені 19.» Згідно власної книги, жила у двохкімнатній квартирі з прийомною матір'ю-хірургом, яка пізніше померла. Своїх справжніх батьків вона ніколи не бачила.

Заочно закінчила Мозирський державний педагогічний університет імені І. П. Шамякіна за спеціальністю вчитель біології. Працювала менеджером із продаж у Бобруйську.

У лютому 2016 приїхала до Москви з Білорусі, залишивши в Бобруйську 8-річного сина Юру на виховання колишньому чоловікові Миколі Вашукевичу. З 2016 є наложницею гарему Алекса Леслі (Олександр Кирилов, родом із Вітебська) і його ученицею. Згідно з розслідуванням Фонду боротьби з корупцією, у серпні 2016 вона була присутня на яхті Elden мільярдера Олега Дерипаски у вояжі біля берегів Норвегії.

Веде тренінги зі зваблення. У 2017 в інтерв'ю на телеканалі «ТВ Центр» заявила, що спокусила 6 доларових мільярдерів. У вересні того ж року її ім'я згадували в ЗМІ у зв'язку з Олегом Дерипаскою.

У листопаді 2017 організувала акцію біля Посольства США в підтримку Гарві Вайнштайна у зв'язку зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях на його адресу.

У 2017 опублікувала книгу «Щоденник зі зваблення мільярдера, або Клон для олігарха», де розповідає про свої близькі стосунки з мільярдером на ім'я Руслан, проте деякі ЗМІ стверджують, що під цим псевдонімом ховається олігарх Олег Дерипаска і що публікація цієї книги сприяла прийдешньому розлученню Дерипаски з дружиною Поліною, яка є дочкою колишнього керівника адміністрації президента РФ Валентина Юмашева. Про можливість такого розлучення раніше писали ЗМІ у зв'язку з передачею Поліні Дерипасці 6,9 % акцій групи En+. У розділі зі «Щоденника», продемонстрованого у фільмі Олексія Навального, Настя описує подорож на яхті і нарікає про те, що «Руслан» грубо віддає дівчат, що не підійшли йому, своїм друзям для сексу і розваг.

Публікація розслідування ФБК і його наслідки[ред. | ред. код]

Участь у показах мод[ред. | ред. код]

  • 27 квітня 2017 — показ дизайнера Андрія Пономарьова в Московському іпподромі.
  • 16 квітня 2017 — показ дизайнера Оксани Негоди в межах тижня моди Естет.

Книги[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]