Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова НАМН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова АМН України (НІССХ АМНУ)
Приміщення Інституту
Приміщення Інституту
Приміщення Інституту
Основні дані
Засновано 1955
Приналежність Академія медичних наук України
Контакт
Ключові особи

директор — академік НАН та АМН України Василь Лазоришинець

Головний лікар Сергій Сіромаха
Країна  Україна
Адреса м. Київ, вул. Миколи Амосова, 6
Тип лікарня і науково-дослідний інститут
Вебсторінка amosovinstitute.org.ua
Мапа
Мапа

Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова АМН України — це високоспеціалізований науково-практичний заклад з надання медичної допомоги населенню з вадами серця, що розташований у Києві.

Історичний нарис[ред. | ред. код]

Історія інституту починається з 1955, коли на базі 24-ї міської лікарні м. Києва Микола Амосов відкрив першу в УРСР спеціалізовану клініку серцевої хірургії. Нині [коли?] інститут належить до структури Академії медичних наук України. 2012 інститут імені Амосова вперше за 30 років принципово оновив парк медичного обладнання та провів реконструкцію операційних. Операційні та реанімаційне відділення (зокрема для немовлят) в інституті відповідає сучасним стандартам.

Нині НІССХ ім. М. М. Амосова вважають світовим лідером у своїй галузі. Підтвердженням цього є пропозиції міжнародних страхових компаній укладати з ним угоди на лікування пацієнтів з усього світу.[джерело?]

Триває будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу. Після його відкриття в інституті можна буде робити 9 тисяч операцій на рік (більше половини всіх операцій на серці, які проводять в Україні), рятувати на 3,5 тисячі більше пацієнтів[1].

Напрямки роботи[ред. | ред. код]

В Інституті Амосова ефективно лікують ендокардити та порушення ритму серця. Тут проводять протезування серцевих клапанів, здійснюють весь спектр хірургічних операцій при вадах серця у дітей.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]