Наянтара

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наянтара
англ. Nayanthara
Ім'я при народженні Діана Маріам Куріан.
Народилася 18 листопада 1984(19841118)
Тікувалла
Громадянство Індія
Діяльність кінематограф
Відома завдяки акторка
Alma mater Kendriya Vidyalayad, Mar Thoma Colleged і Mahatma Gandhi University, Keralad
Знання мов малаялам
Роки активності 2003 — тепер. час
Конфесія православ'я
індуїзм
Батько Куріан Кодіятту
Мати Омана Куріан
У шлюбі з Vignesh Shivand[1]
Зріст 1.57 м
Волосся чорне[d]
Очі карі[d]
Автограф
Нагороди
IMDb ID 1521381

Наянтара або Наян Тара (நயன்தாரா; нар. 18 листопада 1984) — індійська акторка Коллівуду, отримав звання «Пані Суперзірка». Також знімається на кіностудіях Моллівуду та Толлівуду. На 2017 рік знялася у більше ніж 60 кінострічках. Здобувала приз за найкращу жіночу роль від кінопремії Filmfare Awards South — 3 рази (ще 7 разів була номінована на премію), Asianet Film Awards — 2 рази.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походила з аристократичної малаяламської родини. Була донькою Куріана Кодіятту, чиновник Військово-повітряних сил Індії, та Омани Куріан, які належали до Маланкарської сирійської православної церкви. При народженні отримала ім'я Діана Маріама. Здобула початкову освіту у школі Джамнагару, Делі. Разом з родиною також бувала в Мумбаї, Пенджабі та Карнатакі.

В Тікуваллі навчалася у спеціалізованій школі для дівчат. Потім здобула навчання в коледжі Marthama College, здобувши ступінь бакалавра з англійської літератури. Під час навчання в коледжі стала працювати моделлю.

У 2003 році відбувся її дебют у кінематографі: вона знялася у фільмі мовою малаялам «Manassinakkare». Приходу до кіно сприяв режисер Сат'ян Антіккад. Успіх цього фільму сприяв обранню Діаною професією акторки. У 2004 році знялася у фільмі «Vismayathumbathu» з зіркою Моллівуду Моханлалом.

2004 року вперше знялася у фільмі мовою тамілі — «Ayya», в якому здобула значний успіх. Втім зіркою Коллівуду стала після зйомок в ролі Дурги у фільмі «Chandramukhi». У 2005 році вперше знялася у фільмі мовою телугу «Лакшмі». також успіхом користувався фільм «Бос, я кохаю Вас». Проте фільми 2006 року викликали у критиків змішані відгуки.

Головною роллю у фільмі «Billa» 2007 року Наянтара відновила свій статус зірки Коллівуду. після цього протягом 2008—2009 роках знялася у 6 фільмах, що мали значний успіх в глядачів та критиків. У 2010 році брала участь у фільмах різними мовами: «Adhurs» та «Сімха» (мовою телугу), «Супер» (мовами каннада і телугу), «Охоронець» (мовою малаялам), «Бос Енгіра Бхаскаран» (мовою тамілі). Усі вони мали успіх. За фільм «Охоронець» здобула номінацію за найкращу жіночу роль від кінопремії Asianet Award, а нагороду від Filmfare — за ролі у фільмах «Супер» та «Бос Енгіра Бхаскаран». Головна роль у фільмі «Elektra» здобула схвальні відгули журі Міжнародного кінофестивалю Індії та Міжнародного кінофестивалю Дубаї. Того ж року здобула премію «Kalaimamani Awards».

У 2011 році при переході її до індуїзм акторський псевдонім Наянтара став офіційним іменем. Цього року практично не знімалася, займаючись особистими справами. Повернулася до зйомок 2012 року в фільмі «Krishnam Vande Jagadgurum». За роль у фільмі 2013 року «Раджа Рані» здобула номінацію за найкращу жіночу роль від кінопремій Filmfare й Vijay Award. Також успіх мала кінострічка «Arrambam».

З цього часу стала зніматися у фільмах, які були орієнтовані на жіночу аудиторію, де її героїні представлені у вигляді сильних жінок, бізнес-леді, що самостійно долають перешкоди. У 2015—2016 роках також знімалася у комедійних і шпигунських фільмах, трилерах, фентезі. 2015 року здобула номінацію за найкращу жіночу роль кінопремії Vikatan Awards — за фільм «Naanum Rowdy Dhaan». У 2017 році за роль у фільмі «Puthiya Niyamam» здобула приз за найкращу жіночу роль на мові малаялам від Асоціації кінокритиків Керали.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Наянтара зізналася, що у неї були стосунки з режисером і актором Сіламбарасаном Раджендаром (Сімбу), які почалися під час зйомок «Валлавана». Причиною розпаду пари називають захоплення Сімбу іншою акторкою — Рімой Сіна. Наянтара болісно реагувала на це й вирішила розірвати стосунки.

Під час зйомок і після виходу фільму «Villu», у неї почався роман з одруженим режисером і хореографом Прабху Дівою. Поширювалися чутки, що у 2009 році у Наянтари з Прабху відбувся таємний шлюб. Наянтара зробила тату на зап'ясті з ім'ям Прабху Діви. У 2010 році Прабху Діва відкрито зізнався в коханні до Наянтари і заявив, що найближчим часом одружується з нею. Його дружина Рамалатха не згодна була на розлучення і подала в суд у сімейних справах скаргу, громадські жіночі організації виступили проти Наянтари, влаштовували пікети, спалювали її опудала. Зрештою розлучення відбулося, Прабху виплатив колишній дружині величезну компенсацію, віддав три квартири, частину іншої власності і врегулював питання про зустрічі з дітьми. У 2011 році шлюб Наянтари і Прабху Діви мав відбутися офіційно. Наянтара вже готувалася до весілля, облаштовувала новий будинок, навіть офіційно оголосила про завершення кар'єри, прийняла індуїзм, але несподівано пара розлучилася. Прабху Діва і Наян розлучилися навесні 2014 року.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. https://indianexpress.com/article/entertainment/tamil/nayanthara-vignesh-shivan-mahabalipuram-wedding-photos-live-updates-7959146/
  2. https://www.instagram.com/p/Cjfm3Gqv_Ti/