На розі Арбата і вулиці Бубулінас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
На розі Арбата і вулиці Бубулінас
рос. На углу Арбата и улицы Бубулинас
Жанр драма
Режисер Манос Захаріас
Сценарист Галина Шергова
У головних
ролях
Людмила Чурсіна
Володимир Скоморовський
Оператор Павло Лебешев
Композитор Альфред Шнітке
Художник Абрам Фрейдін
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 98 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1972
IMDb ID 3992398

«На розі Арбата і вулиці Бубулінас» (рос. «На углу Арбата и улицы Бубулинас») — радянський художній фільм режисера Маноса Захаріаса, знятий на кіностудії «Мосфільм» у 1972 році. Прем'єра фільму відбулася 23 квітня 1973 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Грецький антифашист на ім'я Мемос приїхав в Москву, щоб зібрати необхідну інформацію для свого документального фільму. На прохання редактора однієї з центральних газет, йому на допомогу приходить журналіст-міжнародник Ксенія Троїцька.

Сюжет фільму побудований на спогадах головних героїв. Мемос розповідає своїй новій знайомій про його друзів в Греції, таких же, як і він, підпільників, які ведуть боротьбу за свободу своєї країни.

Після військового перевороту Мемос повертається в Грецію, але незабаром потрапляє до в'язниці, що якраз знаходиться на розі вулиці Бубулінас і скверу. Ще будучи в СРСР він призначив їй побачення на розі вулиць їхнього дитинства — московського Арбата і афінської Бубулінас, вкладаючи в це специфічний смисл.А тепер друг Мемоса на розі Арбата повідомля Ксеню де Мемос.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Зйомки[ред. | ред. код]

Одною з локацій був Львів.В масовку залучили в т. ч. працівників ВКЕІ автобуспрома, які в сцені кадрів від 25.10 замість «списки» кричали «віскі».

Посилання[ред. | ред. код]