Неземне дитя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
001 — «Неземне дитя
англ. An Unearthly Child
»
Доктор Вільям Гартнелл (Перший Доктор)
Супутник Керол Енн Форд (Сьюзен Форман)
Вільям Рассел (Ієн Честертон)
Жаклін Гілл (Барбара Райт)
Інші актори

Дерек Ньюарк — За
Алісія Чарлтон —
Ейлін Вей — Стара жінка
Джеремі Янг — Кал
Говард Ланґ — Хорґ

Виробництво
Сценарист Ентоні Коберн
С.Е. Веббер (епізод 1, немає у титрах)
Режисер Воріс Хуссейн
Редактор тексту Девід Вітакер
Продюсер Веріті Ламберт
Мервін Пінфілд
Сезон Перший
Тривалість 4 епізоди, по 25 хвилин кожен
Дата випуску 23 листопада 1963 — 14 грудня 1963
Хронологія
← Попередня серія Наступна серія →
 — Далеки

Неземне дитя (англ. An Unearthly Child), також відома як 100 000 років до нашої ери (англ. 100,000 BC) — перша серія першого сезону британського науково-фантастичного телесеріалу «Доктор Хто». Вона складалась з чотирьох епізодів, які вперше транслювались з 23 листопада до 14 грудня 1963 року.

Сценарій написав Ентоні Кобурн. У цій серії ми вперше бачимо Вільяма Гартнела у ролі Першого Доктора та перших супутників — його внучку Сьюзен Форман, яку зіграла Керол Енн Форд, вчителя природознавства Ієна Честертона, якого зіграв Вільям Рассел та вчительку історії Барбару Райт, роль якої виконала Жаклін Гілл. Основний сюжет розвивається навколо двох вчителів, які через цікавість до однієї своєї учениці, випадково знаходять ТАРДІС — космічний корабель, що більший усередині, ніж ззовні та здатен подорожувати у просторі і часі під виглядом звичайної британської поліцейської будки 1960-х.

Початок трансляції серіалу був затьмарений вбиством президента США Джона Кеннеді попереднього дня. Незважаючи на це, серія отримала схвальні відгуки та привернула увагу близько 6 мільйонів глядачів.