Новайолет Булавайо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Новайолет Булавайо
Народився 12 жовтня 1981(1981-10-12) (42 роки)
Тшолотшоd, Північний Матабелеленд, Зімбабве[1]
Країна  Зімбабве
Діяльність письменниця
Сфера роботи літературна діяльністьd[2] і проза[2]
Alma mater Стенфордський університет, Техаський університет A&Md, Корнелльський університет і Південний методистський університетd
Заклад Корнелльський університет
Мова творів англійська[3][2]
Нагороди
Сайт: novioletbulawayo.com

CMNS: Новайолет Булавайо у Вікісховищі

Новайолет Булавайо (англ. NoViolet Bulawayo, справжнє ім'я — Елізабет Тшеле (англ. Elizabeth Tshele), 12 жовтня 1981, Тшолотшо, Північний Матабелеленд) — письменниця Зімбабве, пише англійською мовою.

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчила державну Вищу школу імені Мзиліказі в Булавайо . З 1999 року живе у США. Здобула ступінь магістра та бакалавра в Texas A&M University (Комерс, Техас) та Південному методистському університеті. У 2010 році закінчила курс літературної майстерності в Корнеллському університеті, викладала в ньому. У 2012—2014 роках — стипендіат програми з розвитку літературної майстерності у Стенфордському університеті.

Творчість[ред. | ред. код]

У 2009 році Дж. М. Кутзее включив оповідання Булавайо «Знімки» в упорядкований ним том «Нова африканська література». Опубліковане в 2010 році в журналі Boston Review оповідання «Ті, що втратили глузд на Будапешті» отримала в 2011 році «африканського Букера» — премію Кейна[4]. У 2013 році в США та Великій Британії з'явився перший роман письменниці, одним з розділів якого було премійоване оповідення.

Книги[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]