Номерні знаки Ірану

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Історія нумерації в Ірані[ред. | ред. код]

міні|270x270пкс| Старий автомобіль номерного знака Малаєра В епоху Воссуг ад-Даулі . Номерні знаки були у вигляді табличок, кожна з яких мала число. Заміна та встановлення номерних знаків на автомобілях в Ірані розпочалася давно, історія першого номерного знака в країні сталася за 5 років після появи першої машини в країні. У ті часи було три положення про нумерацію автомобілів, які, звичайно, набули чинності через три роки після в'їзду в країну перших автомобілів. У тому році машини отримали п'ять номерних знаків: фабрика, адреса власника, задня оцінка, передня оцінка та податкова ліцензія. Прийняття законів на цьому не закінчилося; близько 1, коли кількість приватних автомобілів у місті досягла 9 осіб, правила змінилися, і таблички складалися з назви міста і приблизно на чотири вище назви міста.

У минулому номерний знак автомобіля мав п'ять цифр та назву міста, в якому був нанесений автомобіль, або з номером номерного знака та іншим міським номером. З підйомом автомобілів у країні було прийнято рішення додати до назви міст одну з літер перської абетки, і тоді настав час, щоб таблички були включені до машин із подвійним номером та новими табличками. До сімдесятих років автомобілі тепер були не в формі, а старі номерні знаки вийшли. З приходом лазерних табличок влада вирішила, що всі номерні знаки повинні бути однаковими, а цей номерний знак встановити на всіх автомобілях. Розпочато загальнодержавний проект заміни номерних знаків. У цій схемі власники автомобілів повинні були отримати заміну номерних знаків, і теги були взяті на той час.

У 1980-х рр. Він прийшов до національних табличок, які мали як нові розміри, так і дизайн, а також у формі нумерації та упорядкування цифр і букв. Проблеми заміни нальоту були такими, що в 3 році між поліцією та Судом були розбіжності, що призвело до плутанини та невизначеності. У зв'язку з цим скарбник Тегеранської міської ради на сто одинадцятій публічній сесії міської ради з посиланням на 6000 автомобілів, посаджених протягом 7-8 років, просив Суд адміністративної юстиції оголосити: У нотаріусів) законно, щоб інші чиновники також приймали та застосовували їх, щоб позбавити людей від блукань. "Ці проблеми тривали до 4 року, коли керівник Центру набору дорожнього руху оголосив, що існує близько мільйона старих номерних знаків, які ще не стали національними номерними знаками, і 500 000 номерних знаків були з початку 1980-х та початку 2000-х. Їх не існує і їх немає.

У вісімдесятих роках нові таблички в крайній правій частині табличок, двоцифровий код, представляли місце проживання та адресу міста та району, про які власник автомобіля повідомив номерний офіс при купівлі машини. Основна відмінність і, можливо, причина встановлення цього типу номерних знаків на автомобілях, полягала в тому, що він не належав до автомобіля і був власником власника автомобіля і не був переданий іншій особі, а номерний знак належав лише одній особі. І змінюючи транспортний засіб, завжди використовується фіксований номерний знак. Новий номерний знак може охоплювати до 5 мільйонів особистих автомобілів, а кількість машин, оголошених у березні, була оголошена Дослідницьким центром Медлісу в 2,8 мільйона.

Типи номерних знаків (з 1 року і далі)[ред. | ред. код]

Іранські автомобільні номерні знаки мають одинадцять типів для автомобілів та номерних знаків для мотоциклів, які доступні у чотирьох кольорах. Нумерація автомобілів також така, що номер їх номерного знака можна простежити за такою інформацією, як номер номерного знака, дата номерного знака тощо. До видів бляшок належать:

Номерний знак автомобіля в м. Шираз
  • Особисті
  • Таксі
  • Загальні
  • Уряд
  • Ветерани та інваліди
  • Транзитний
  • Сільське господарство
  • Формальність
  • Військові
  • Історичний
  • Мотоцикли
  • Зони вільної торгівлі в промисловості

Особисті машини[ред. | ред. код]

Окремі національні номерні знаки, як випливає з назви, видаються звичайним особистим автомобілям громади. Ці таблички є прямокутними і читаються зліва направо відповідно відповідно із зазначенням дублюючого номера, букви алфавіту, трикутника та, нарешті, дублюючого номера у квадратному полі із зазначенням місця, де видано табличку. Наприклад, в ряді Ілама 98 являє собою місто Ілама, коли буква L в його номерному знаку означає місто Ширвану і то, що я маю в вигляді міста Бадр, а різниця з останньою цифрою бляшок в кількості номерного знака можуть мати велику площу Тоді як у листах вказуються більш точні області.

Особистий номерний знак
Особистий номерний знак

Персоналізовані національні таблички з чорними цифрами та літерами зроблені на білому тлі, зліва від яких написані синьою смужкою, прапором Ірану та фразою IRIRAN, що означає IRI . Внизу цифри знаходяться менші символи, написані зліва від номера номерного знака латиною та праворуч від дати номерного знака.

B, c, d, j (вимкнути), q, p, t, q, l, m, n, і, ha, y

Спеціальна дошка для інвалідів та ветеранів[ред. | ред. код]

Ця дошка розроблена спеціально для інвалідів та ветеранів. Причиною розробки таблички було зробити її впізнаваною при парковці в парку для інвалідів та ветеранів, а також у наданні квот на газ та лікування. Номерний знак досить схожий на персоналізований національний номерний знак, з тією лише різницею, що він використовує спеціальний символ для інвалідів та ветеранів замість букв. На деяких системах номерні знаки відображаються як "G", наприклад, таксі в Інтернеті або системи платних автомобілів, які не використовують цей символ.

Таблички часу[ред. | ред. код]

Номерний знак призначений для автомобілів, які в'їжджають у міста із зони вільної торгівлі та мають обмежений термін. На табличці використовується літера G, а дошка в нижній частині квадратної коробки додається дата.

Таксі[ред. | ред. код]

Національна бляшка таксі для таксі флоту в Ірані. Таксі номерний знак персоналізованих номерних знаків аналогічна, за винятком того, що жовтий колір і буква алфавіту в верхній частині слова ТАКСІ (ТАКСІ) була написана на латині. Територія коду номерного знака фактично визначає місцезнаходження таксі. Цифри та літери на цій табличці чорні та надруковані на жовтому фоні. Цей тип номерних знаків видається як регіональний код столиці провінції (крім провінції Тегеран).

Загальні[ред. | ред. код]

Державний номерний знак громадського автомобіля - номерний знак, що належить до транспортних засобів громадського транспорту, таких як вантажівки, мікроавтобуси, автобуси та маршрутки. Цифри та літери чорні та надруковані на жовтому фоні. На цьому типі таблички літера AS надрукована у загальному значенні.

Уряд[ред. | ред. код]

Ця дошка для державних транспортних засобів, в тому числі легкових автомобілів, автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів і так далі. Пластина має прямокутну форму і читається зліва направо і зліва направо, включаючи двозначне число, букву, число і S · hrqmy двозначне число в поле Mrbshkl. Цифри та букви цього білого нальоту надруковані на червоному тлі.

Військові[ред. | ред. код]

Ця табличка спеціальна для правоохоронних машин (ПА), МРГК, Міністерства оборони (Z), Армії (SH) та Генерального штабу командування Збройних Сил. Наліт прямокутний і зчитується зліва направо, який містить дефіс, трицифрове число і, нарешті, дефіс у квадратній коробці із зазначенням того, де видано табличку.

Номерні знаки для історичних автомобілів[ред. | ред. код]

Іранський номерний знак історичних автомобілів - номерний знак для старих автомобілів із такими характеристиками:

  • Вишукані машини: Автомобілі, які випускаються більше 5 років.
  • Старі транспортні засоби: Транспортні засоби, які випускаються більше 5 років і відрізняються унікальним дизайном, технікою або конструкцією.
  • Спеціальні транспортні засоби: Автомобілі, що мають культурний вимір.

Ця табличка має прямокутну форму і, на відміну від інших використовуваних номерів, має стандартний американський розмір (2 дюйми в довжину і 5 дюймів в ширину) і розділена на три прямокутні секції, які вказані у верхньому правому куті історичної фрази Знизу справа - номер номерного знака, а ліворуч - блакитний прапор Ірану, над яким написано фразу IR IRAN, а внизу - фотографію історичного місця.

Дипломатичні номери[ред. | ред. код]

Номерний знак призначений для автомобілів посольства, і користуватися цими автомобілями може лише персонал посольства. Власники цих автомобілів можуть ввозити свій автомобіль без будь-яких ввізних мит. Середні літери на цих табличках - D (для дипломатів) та S (для служб посольства).

Номерні знаки для мотоциклів

Цей тип номерних знаків є спеціальним для мотоциклів, який встановлюється лише на задній частині автомобіля, він прямокутний і за розмірами відповідає стандарту європейських номерних знаків для мотоциклів. Меморіальна дошка розділена на три секції, розташовані вгорі зліва, синій прямокутник з прапором ІЧ та написом. Вгорі є трицифрове число, яке вказує, де видано табличку. Внизу - п'ятизначне число.

Номерні знаки для мотоциклів
R Провінція Код нальоту R Провінція Код нальоту
۱ Східний Азербайджан 2 ۳۹۱, ۳۹۲, ۳۹۳, ۳۹۴, ۳۹۵, ۳۹۶, ۳۹۷ ۱۷ Фарс ۶۸۷, ۶۸۸, ۶۸۹, ۶۹۱, ۶۹۲, ۶۹۳, ۶۹۴, ۶۹۵, ۶۹۶, ۶۹۷, ۶۹۸
۲ Західний Азербайджан ۳۷۱, ۳۷۲, ۳۷۳, ۳۷۴, ۳۷۵, ۳۷۶, ۳۷۷ ۱۸ Казвін 1 ۵۲۳, ۵۲۴, ۵۲۵
۳ Ардебіл 2 ۴۴۲, ۴۴۳ ۱۹ Qom 2 ۶۱۱, ۶۱۲, ۶۱۳, ۶۱۴, ۶۱۵
۴ Ісфахан 1 ۶۱۸, ۶۱۹, ۶۲۱, ۶۲۲, ۶۲۳, ۶۲۴, ۶۲۵, ۶۲۶, ۶۲۷, ۶۲۸, ۶۲۹, ۶۳۱, ۶۳۲, ۶۳۳, ۶۳۴, ۶۳۵ ۲۰ Курдистан ۴۶۱, ۴۶۲
۵ Альборзький і Тегеранський повіти ۳۱۹, ۳۲۱, ۳۲۲, ۳۲۳, ۳۲۴ ۲۱ Керман 1 ۸۱۲, ۸۱۳, ۸۱۴, ۸۱۵, ۸۱۶, ۸۱۷
۶ Ілам ۵۴۷ ۲۲ Керманшах 1 ۵۱۴, ۵۱۵, ۵۱۶, ۵۱۷
۷ Бушер 2 ۸۲۷, ۸۲۸, ۸۲۹, ۸۳۱ ۲۳ Коггілуе і Бойєр Ахмад ۵۷۱
۸ Центр Тегерану ۱۱۱, ۱۱۲, ۱۱۳, ۱۱۴,…, ۱۳۸, ۱۳۹, ۱۴۱ ۲۴ Голестан 1 ۵۹۶, ۵۹۷
۹ Chaharmahal & Bakhtiari ۵۵۵ ۲۵ Гілан 1 ۵۷۸, ۵۷۹, ۵۸۱, ۵۸۲
۱۰ Південний Хорасан ۷۹۱, ۷۹۲ ۲۶ Лорестан 1 ۵۳۸, ۵۳۹, ۵۴۱, ۵۴۲, ۵۴۳
۱۱ Хорасан Разаві 1 ۷۶۱, ۷۶۲, ۷۶۳, ۷۶۴, ۷۶۵, ۷۶۶, ۷۶۷, ۷۶۸, ۷۶۹, ۷۷۱, ۷۷۲, ۷۷۳, ۷۷۴, ۷۷۵, ۷۷۶, ۷۷۷ ۲۷ Мазандаран 1 ۵۸۶, ۵۸۷, ۵۸۸, ۵۸۹
۱۲ Північний Хорасан ۷۷۹, ۷۸۱ ۲۸ Центральна 1 ۵۳۱, ۵۳۲, ۵۳۳, ۵۳۴, ۵۳۵, ۵۳۶, ۵۳۷
۱۳ Хузестан 1 ۵۶۱, ۵۶۲, ۵۶۳, ۵۶۴, ۵۶۵, ۵۶۶, ۵۶۷, ۵۶۸, ۵۶۹, ۸۵۱ ۲۹ Гормозган 1 ۸۳۵, ۸۳۶, ۸۳۷, ۸۳۸, ۸۳۹
۱۴ Занджан 2 ۴۷۹, ۴۸۱, ۴۸۲ ۳۰ Хамедан 1 ۴۹۸, ۴۹۹, ۵۱۱
۱۵ Семнан 1 ۷۵۱, ۷۵۲, ۷۵۳ ۳۱ Язд 1 ۶۳۷, ۶۳۸, ۶۳۹, ۶۴۱, ۶۴۲, ۶۴۳
۱۶ Сістан і Балучестан ۸۱۹, ۸۲۱, ۸۲۲, ۸۲۳

Букви, що використовуються[ред. | ред. код]

Лист Особливо для автомобілів
B C D S P



</br> Питання та відповіді
Особисті транспортні засоби
А Державні установи та установи
С Поліція (правоохоронні органи)
D Таксі
Е Корпус ісламської революційної гвардії
Г Підтримка Міністерства оборони та збройних сил
Дж. Інваліди та ветерани (вставлено)
Ш Армія Ісламської Республіки Іран
A. Громадські машини
F. Генеральний штаб Збройних Сил
К. Сільськогосподарська техніка
С Тимчасовий прохід
D Дипломати посольства
S Послуги посольства

Телефонні коди міст[ред. | ред. код]

Кодекси провінційних районів
Провінція Код Провінція Код
Тегеран ۱۱, ۲۲, ۳۳, ۴۴, ۵۵, ۶۶, ۷۷, ۸۸, ۹۹



</br> ۱۰, ۲۰, ۳۰, ۴۰, ۵۰, ۶۰, ۷۰, ۸۰, ۹۰, ۷۸, ۲۱, ۳۸
Хорасан Разаві ۱۲, ۳۲, ۴۲, ۳۶, ۷۴ Центральний ۴۷, ۵۷
Ісфахан ۱۳, ۲۳, ۴۳, ۵۳, ۶۷ Бушер ۴۸, ۵۸
Фарс ۶۳, ۷۳, ۸۳, ۹۳, ۳۹ Курдистан ۵۱, ۶۱
Альборз ۶۸, ۷۸, ۲۱, ۳۸, ۳۰ Язд ۵۴, ۶۴
Мазандаран ۶۲, ۷۲, ۸۲, ۹۲ Голестан ۵۹, ۶۹
Хузестан ۱۴, ۲۴, ۳۴ Chaharmahal & Bakhtiari ۷۱, ۸۱
Східний Азербайджан ۱۵, ۲۵, ۳۵ Казвін ۷۹, ۸۹
Західний Азербайджан ۱۷, ۲۷, ۳۷ Гормозган ۸۴, ۹۴
Керман ۴۵, ۶۵, ۷۵ Сістан і Балучестан ۸۵, ۹۵
Гілан ۴۶, ۵۶, ۷۶ Семнан ۸۶, ۹۶
Гамедан ۱۸, ۲۸ Занджан ۸۷, ۹۷
Керманшах ۱۹, ۲۹ Qom ۱۶
Лорестан ۳۱, ۴۱ Ардебіл ۹۱
Північний Хорасан ۳۲, ۲۶ Коггілуе і Бойєр Ахмад ۴۹
Південний Хорасан ۳۲, ۵۲ Ілам ۹۸

Тегеран[ред. | ред. код]

Столиця Код
Тегеран ۱۱, ۲۲, ۳۳, ۴۴, ۵۵, ۶۶, ۷۷, ۸۸, ۹۹, ۱۰



</br> 20 б в г о п р л я н т
Місто Код Місто Код
Князь ۷۸ е



</br> ۲۱ Гей, ей



</br> ۳۸ с і



</br> 2 б
Ісламшахр



</br> 2 б. 1 год
Мільярд Пакдашт 1 л. ۲۱ n



</br>
Qods
Рігат Карим 1 c. 1 c



</br> 1 л. С
Damavand ۷۸ стор



</br> ۲۱ у
Бахарестан Кампус
Варамін З.



</br> م QM



</br> ۳۸ стор
Firoozkooh 1 год
Ведучий Промінь ۷۸ n
Кларіс Шемарінат ۷۸ І

Провінція Хорасан-е-Разаві (Коди: 1, 2, 2, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Мешхед ۱۲ Усі букви



</br> ق ق і ـ



</br> ۳۶۳۶ ج ۳۶ ص ص ص ص و وـــــــ



</br> ۷۴۷۴ د ص و و و و .....
Місто Код Місто Код
Нейшабур



</br> 1 л. ۷۴
Кашемір 1 вечора



</br> 1 год
Бірюза Халілабад
Сабзевар C. ۴۲ n



</br> 1 вечора 1 л
Тайбад Е-е
Джовін Звичайно
Дядько Гонабад 1 год



</br> ?
Щасливі Беджистан
Суддя Хаф ۴۲ стор
Торбат Гейдарії ۳۲ ln



</br> ۳۶ n
Фріман 2 б
Зава Папороті D
Туман Панірувальні сухарі 1 л
Кубок Торпедо ۳۲ стор. ۳۶ у Дрекси З.
Баран ۳۲ С Сумно 1 вечора
Площинне дерево ۴۲ Калат ۴۲ у

Провінція Ісфахан (Коди: 1, 2, 2, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Ісфахан ۱۳ Усі букви



</br> ۵۳۵۳ ج ص ق ق و و ..



</br> ۶۷۶۷ ج س س.
Місто Код Місто Код
Шахін Шахр ۴۳ дл



</br> 1 вечора 1 год
Голпайган ۲۳ стор
Лопата і коса Натанц ۲۳
Наджафабад C. 1 вечора



</br> ۵۳ n 1 вечора
Ардестан 1 год
Хансар 1 л
Кашан 2 б. ۴۳ І



</br> Е-е
Найн 1 вечора
Лиман і пустеля
Хомейні Шахр З. ۴۳ n



</br> ۵۳ у
Самірам ۲۳ n
Fereidoun Shahr ۲۳ І
Ленджан ۲۳ у. Е-е



</br> ۶۷ стор
Фріден (и) 2 б
Чадеган
Фалавар'ян Е-е. ۴۳ у



</br> 1 л
Буїн і Міандаш
Аран і Бідголь З.
Шахраза D. ۵۳ Стрілки та повзання ۴۳ стор
Щасливі ۴۳ c Аграрії 1 год

Провінція Фарс (Коди: 1, 2, 2, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр + Місто Код
Шираз



</br>
Слуга



</br> Харама, Квар



</br> Голдсміти
۶۳ Усі букви



</br> ۹۳۹۳ ج ص ص ص ط‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍



</br> 2 б
Місто Код Місто ۷۳ Місто ۸۳
Лорестан С



</br> 1 вечора



</br> 1 л
Дараб



</br> + 1Q
D Мамасані Б
Осел Рустам
Зробити Фіруз Абад Т Заррін Дашт С
Оз Абаде Ага Бітум і карзин D
Марвдашт 1 л. ۸۳ І



</br> ۹۳ І
Ламард М Печатка З.
Пасаргади Не потрібно N Арсанджан П
Kazeroon ۷۳ стор. ۸۳ n



</br> ۹٣ у
Пощастило Ви застрягли Я
Гори Естебан І Баванат Ага
Яхром 2 б. Е-е Евклід Гей Бородатий
Лайно Білий Я Метафора L
Фаса З. ۸۳ у Дядько

Провінція Мазандаран (Коди: 1, 2, 3, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز + ۶۲
ساری میان‌دورود ب ج د س ص ط
شهر کد شهر کد
بابل ۷۲ ج
۸۲ ج ص م
۹۲ ج
آمل ۷۲ ب
۸۲ د ق
۹۲ ب
قائمشهر ۷۲ ل
۸۲ س ن
چالوس ۷۲ ن
۸۲ و
سیمرغ کلاردشت
تنکابن ۷۲ د
۸۲ ط
بهشهر ۷۲ ق
۸۲ ه‍
عباس‌آباد گلوگاه
بابلسر ۷۲ م
۸۲ ل
نوشهر ۷۲ ص
۸۲ ی
فریدون‌کنار
نور ۷۲ ط . ۹۲ د رامسر ۷۲ س
محمودآباد ۷۲ و نکا ۷۲ ه‍
جویبار ۷۲ ی سوادکوه ۸۲ ب

Шаблон:پایان

Провінція Хузестан (Коди: 1, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр Ахваз + Хамідія, Карун, Баві
Код 14 б в г о п р л я н т
Місто Код Місто Код
Гадкий D. ۳۴ стор Щасливі Е-е
Mahshahr ۲۴ ۳۴ До речі Надія С
Абадан 2 б. 1 год Садовий 2 б
До речі З. ۳۴ n Мечеть Соломона ۲۴ стор
Агаджарі Андіка
Шуштар ۲۴ n Е-е Азадеганська рівнина 1 год
Зрозумів Бабуся
Суса ۲۴ І. 1 вечора Рамхормоз 1 л
Yikes ۲۴ у. 1 л Рамшир
Хоррамшахр С Гафткель
Андімешк 1 вечора Лалі З.
Індіанці D

Провінція Східний Азарбаджан (Коди: 1, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Тебриз ۱۵ Усі букви



</br> ۳۵ MH
Місто Код Місто ۲۵
Марагех 2 б. 1 год Міраж П
Маранд C. ۳۵ Джолфа Я
Середній D. ۳۵ n Hashtrood Ага
А-а-а З. ۳۵ І Клебер І
Горанд До побачення
Осько 2 б Бонаб L
Варцеган С Бостанабад М
Нічого собі D Шабестар N
Gharaghaj З. Гарріс Гей
Поміщики ۳۵ стор Азаршар Я

Провінція Західний Азербайджан (Коди: 1, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр ۱۷
Урмія Б
Місто Код Місто Код
Хой 2 б



</br> 2 вечора
Маку D



</br> 1 л
Жувати Повинен
Міандоаб ۲۷ С Полдашт
Букан ۲۷ n ۳۷ Сардаш 1 вечора
Махабад C. ۳۷ стор Соколи 1 л
Сальми З. 1 год Такаб 1 год
Огляд ۲۷ стор. D Ashnouie ۲۷ у
Піраншар ۲۷ І. З. Халдаран Е-е

Провінція Керман (Коди: 1, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр ۴۵
Керман Б
Місто Код Місто Код
Рафсанджан



</br> ۷۵ QL
Заранда ۶۵



</br> ۷۵
Гранати Альпіністи
Сірджан D



</br> ۷۵ b
Жирофт ۶۵ стор



</br> D
Бам С



</br> С
Старий 1 год



</br> 1 год
Фадж Рудбар
Рейган Замок Ганч
Нармашир Фаряб
Текстура З. Бардир 1 вечора
Побажання Менажерія ۶۵ n
Гума Анкарабад ۶۵ І
Шахрабак 1 л Ровер Е-е

Провінція Гуйлан (Коди: 1, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр ۴۶
Rasht Б
Місто Код Місто ۵۶
Лахіян 2c - 2d Астара D
Анзалі 2b-2c Рудбар Я
Анкераж 1:00 - 16:00 Монастир Ага
Талеш ۵۶۵۶ - ۷۶۷۶ Фуман L
Родос ۵۶ р - ۷۶ ах Резван Шахр N
Сігель 2 б Amlash І
Поріг



</br> Ашрафіє
С Масал Гей
Вал Я

Провінція Хамадан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۱۸
Гамедан Жіноча Bcd c
Місто ۲۸ Місто ۲۸
Малайзер С



</br> Ln
Вкладки Табулатура З.
Туйсеркан D
Нахаванд Бм Весна Я
Розен П Асадабад Ага

Провінція Керманша (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр ۱۹
Керманшах Б
Місто ۲۹ Місто ۲۹
Ісламабад



</br> Захід
Б



</br> Гей
Солодкий палац Я
Сангар Ага
Даллас Javanrood L
Гілан Вест С Равансер
Гаразд D Сцена М
Прокладати З. Харсін N
Кенгавар П Бабаджані третій І

Провінція Язд (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز ۵۴
یزد ب ج د س ص ط ق ل م
شهر ۶۴ شهر ۶۴
اردکان ب مهریز ص
تفت ج ابرکوه ط
میبد د طبس ق
بافق س خاتم ل
بهاباد صدوق م

Шаблон:پایان

Провінція Альборц (Коди: 1, 2, 2, 2, 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Карадж ۶۸ Усі букви



</br> ۲۱ стор



</br> ۳۸ د م ..



</br> 2d
Фардіс
Ештехард
Місто Код
Савойблаг ۷۸
Талехан
Назарабад ۲۱ стор

Провінція Марказі (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز + ۴۷
اراک خنداب ب ج د س ص ط
شهر ۵۷ شهر ۵۷
ساوه ب و ه‍ دلیجان ص
خمین ج آشتیان ط
محلات د شازند ق
تفرش س زرندیه ل
فراهان کمیجان ن

Шаблон:پایان

Провінція Бушер (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز ۴۸
بوشهر ب ج د س
شهر ۵۸ شهر ۵۸
دشتستان ب
م
کنگان د
ن
عسلویه
گناوه ج دیر ط
تنگستان س دیلم ق
دشتی ص جم ل

Шаблон:پایان

Провінція Голестан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز ۵۹
گرگان ب ج د س ص
شهر ۶۹ شهر ۶۹
گنبدکاووس ب و
هـ
بندرترکمن ج
گُمیشان
کردکوی د علی‌آباد س
آزادشهر ص بندرگز ق
رامیان ل آق قلا م
مینودشت ط کلاله ن
گالیکش مراوه تپه

Шаблон:پایان

Центр + ۳۱
Хоррамабад Як щодо Bcd p
Місто ۴۱ Місто ۴۱
Boroujerd Б



</br> Mn
Кухдашт З.



</br> Гей
Ромашкан
Іди геть Д і Азна Я
Олігодери С Полдохтар Ага
Дельфан П Династія L

Провінція Курдистан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز ۵۱
سنندج ب ج د س ص
شهر ۶۱ شهر ۶۱
سقز ب
م
قروه س
ن
دهگلان
مریوان ص و دیواندره ط
بانه د ه‍ کامیاران ق
بیجار ج سروآباد ل

Шаблон:پایان

Chaharmahal va Bakhtiari (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۷۱
Шахракорд Кіар, Бен



</br> Організуйте
Bcd p
Місто ۸۱ Місто ۸۱
Брюген Б Господи З.
Арделл С Ханміра
Фарсан D Червоний П

Провінція Хормозган (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۸۴
Бандар Аббас



</br>
Тісто B C D S P
Місто ۹۴ Місто ۹۴
Мінаб Бм Порт С



</br> N
Кіричний Корп
Родан D Абу Муса З.
Яск П Сволоч Я
Гаджіабад Ага Кешм L

Сістан та провінція Балучестан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۸۵
Захедан Мір'ява Bcd p
Місто ۹۵ Місто ۹۵
Забул Б



</br> L



</br> Гей
Сараван З.



</br> N
Злив Мехрістан
Гірманд Яблука



</br> І Суран
Полудень
Хамун Нікшар П



</br> І
Іраншахр С



</br> М
Палац
Далган Fanuj
Солдат Я Чабахар Ага
Скретч D Конарак

Провінція Ардебіл (Код: 1)[ред. | ред. код]

Центр + ۹۱
Ардебіл Сарейн B і D
Місто ۹۱ Місто ۹۱
Парсабад Q і Подивіться



</br> Місто
Ага
Асландо
Халхал П Теплий Я
Білборд L Ні М
Не приходь N Косар І

Провінція Південний Хорасан (Код: 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Birjand



</br> Між Йосифом
D



</br> ج до н. Е
Місто ۵۲ Місто Код
Фердос Я Каїн ۵۲ стор
Вожді Зіркух
Йде дощ Ведучий 1 л
Небандан Ага Вкладки 1 год

Провінція Північний Хорасан (Код: 2)[ред. | ред. код]

Центр Код
Бойнурд



</br> Секрет і жаргон
З.



</br> ج до н. Е
Місто ۲۶ Місто ۲۶
Вівчарки П Мій жарт Ага
Спаррін Я Теплий
Мане і Сумкань L Фарой М

Провінція Семнан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۸۶
Семнан Сорха До н.е.
Місто ۹۶ Місто ۹۶
Шахроуд С



</br> Я
Гармар D
Маямі Арадан
Дамган Б Мехді Шахр З.

Провінція Занджан (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр ۸۷
Занджан Bcd p
Місто ۹۷ Місто ۹۷
Абхар Б



</br> Ага
Іджруд З.
Солтані
До побачення С Таром П
Долина Хоррам D Їх самогон Я

Провінція Кум (Код: 1)[ред. | ред. код]

Місто Код 1
Qom Б

Провінція Казвін (Коди: 1, 2)[ред. | ред. код]

Центр + ۷۹
Казвін Альборз B C D S P L
Місто ۸۹ Місто ۸۹
Виноградник Б Буїн Захра С
Абік D Ага

Провінція Ілам (Код: 1)[ред. | ред. код]

Центр ۹۸
Ілам До н.е.
Місто ۹۸ Місто ۹۸
Мехран П Валлі-Сіті Я
Малекшахі Бада
Шардвелл L Дехлоран Ага
Сірван Іван М
Галілан Абадан N

Коггілуе і провінція Бойер Ахмад (Код: 2)[ред. | ред. код]

Шаблон:وسط چین

مرکز ۴۹
یاسوج ب ج
شهر ۴۹ شهر ۴۹
گچساران
(دوگنبدان)
ص کهگیلویه ط
بهمئی
باشت چرام
دنا ق لنده

Шаблон:پایان

Коди в порядку порядку[ред. | ред. код]


Номерний знак зони вільної торгівлі[ред. | ред. код]

Цей тип номерних знаків характерний для зон вільної торгівлі. Ця табличка має форму прямокутної форми і, на відміну від інших використовуваних плит, має американський стандартний розмір (стандартні американські пластини довжиною 5 дюймів і шириною 5 дюймів). Праворуч і над номером Pnjrqmy на фарсі і в нижній частині номер Pnjrqmy латинською написано на лівій стороні пластини синя смужка знаходиться на верхньому банері Ісламської Республіки Іран Vmkhff IRIRAN означає Ісламську Республіку Іран і Нижня її частина має назву зони вільної торгівлі, а її назва написана латиною. Цифри та букви на цій табличці чорні та надруковані на білому тлі.

6 серпня дорожня поліція оприлюднила нові таблички з вільної зони, на яких були видні таблички, що ідентифікують усі вільні зони та присвоєно числовий код на додаток до назви вільної зони та логотипу праворуч від таблички; Англійська форма написана внизу. Наприклад, код 1 призначений для білих автомобілів у вільній зоні Qeshm, а код 2 - для жовтих та номерних знаків таксі. (Не плутайте з національними кодами номерних знаків). Тепер номерний знак замінює старі номерні знаки, і власники автомобілів-фрілансерів можуть замінити номерний знак свого автомобіля на новий номерний знак.

Старий дизайн зон вільної торгівлі в Ірані

Провінція Організаційний центр Назва району Старий номерний знак дизайну Новий код
Східний Азербайджан Джолфа Арас 200x200пкс ۵۵ (особистий)

۵۶ (Загальне)

Хузестан Хоррамшахр - Абадан Арванд 200x200пкс ۳۳ (особистий)

۳۴ (Загальне)

Гілан Анзалі Анзалі 200x200пкс ۶۶ (особистий)

۶۷ (Загальне)

Сістан і Балучестан Чабахар Чабахар 200x200пкс ۷۷ (особистий)

۷۸ (Загальне)

Гормозган Кешм Кешм 200x200пкс ۱۱ (особистий)

۱۲ (Загальне)

Гормозган Кіш Кіш 200x200пкс ۲۲ (особистий)

۲۳ (Загальне)

Західний Азербайджан Маку Маку 200x200пкс ۴۴ (особистий)

۴۵ (Загальне)

Пов'язані запити[ред. | ред. код]

  • Номерний знак безкоштовної зони
  • Міжнародні номерні знаки
  • Військовий номерний знак
  • Автоматичне виявлення номера номерного знака транспортного засобу
  • Автомобільні номерні знаки в Ірані
  • Номерний знак транспортного засобу

Ресурси[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]