Нордичні прибульці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нордичний прибулець (зліва) і людина (праворуч)

Нордичні прибульці описуються деякими контактерами і уфологами як людиноподібні істоти, схожі на європейців, або точніше — на вихідців з країн Скандинавії.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Нордфі часто описують як двометрових чоловіків і жінок з довгим світлим волоссям і блакитними очима[1]. Їх шкіра має відтінок від блідо-рожевого до засмаглого[2], і вони, як відзначають свідки, носять обтягуючий одяг[1]. У 1950-х роках надходило дуже багато повідомлень про даний тип прибульців, але в подальшому така інформація стала надходити набагато рідше, так як Сірі витіснили Нордів в повідомленнях контактерів. Але і зараз, час від часу, свідоцтва про нордичних прибульців проскакують в уфологічній літературі[3]. Деякі дослідні організації, такі, як «UFO Contact Center International», вважають батьківщиною нордичних прибульців зоряне скупчення Стожари[4].

Характер[ред. | ред. код]

Норди описуються як доброзичливі або навіть «чарівні» істоти, які хочуть дружньо спостерігати за земною цивілізацією і спілкуватися з людьми. Контактери відзначали, що норди стурбовані проблемами навколишнього середовища, світовою військово-політичною напруженістю і могли передавати думки телепатично[3]. Американський соціальний працівник Джон Карпентер повідомив, що, за словами запрошених Нордами на свої кораблі, нордичні прибульці схожі на дбайливих батьків: вони пильні, молоді, ласкаві, ввічливі, часто посміхаються і все знають[1]. Стефані Келлі-Романо говорить про те, що норди «часто асоціюються з духовним зростанням і любов'ю й виступають в якості захисника контактера»[5].

Кілька контактерів стверджували, що нордические прибульці попереджали про греїв[3], але інші говорили, що бачили Нордів в таких же космічних кораблях, як у сірих[1]. У таких повідомленнях норди часто інтерпретуються як лідери, а сірі - їх підлеглі[2]. Дженні Ренделс пише, що хоча вона вважає Нордів, безумовно, причетними до викрадень людей, але вона вважає, що контакт з ними менш небезпечний для людини, ніж з Сірими[6].

Термінологія і твердження про контакти[ред. | ред. код]

Термін "норди" не використовувався широко до 1980-х років. До цього такий тип прибульців називали «космічними братами». Існує безліч знаменитих людей, які стверджували, що контактували з «космічними братами». Наприклад: Джорд Адамскі, Говард Менджер і Едуард Альберт Мейєр (який повідомив, що вони прилетіли з скупчення Плеяди). Проте, розповіді цих людей дуже багато хто вважає абсурдом, як, наприклад, Джером Кларк[2].

Уфолог Майкл Салла висловив припущення, що президент США Дуайт Ейзенхауер зустрівся з представниками Норд на авіабазі в Едвардсі в лютому 1954 року. Тоді була зроблена спроба укласти угоду з обміну технологіями і знищення американського ядерного арсеналу[7].

Витоки походження образу[ред. | ред. код]

На думку історика культури Девіда Скала, ранні повідомлення про прибульців нордичного типу, можливо, були частково натхненні фільмом 1951 года «День, коли зупинилася Земля», в якому інопланетяни прибувають на Землю, щоб попередити людство про небезпеку атомної енергетики[8]. У 2008-му році вийшла реанімації картини із одноіменною назваю.

Стефані Келлі-Романо зазначає, що «білі іншопланетяни приємніші людям, ніж інші істоти, наприклад — сірі». Вона вважає, що інформанти могли використовувати свої розповіді про інопланетян як «засіб формулювання страхів, які базуються на расовій основі»[5].

Теорія подорожей у часі[ред. | ред. код]

З чуток, нордичні прибульці є людьми європеоїдної типу з майбутнього, які прибули в минуле для того, щоб попередити про що-небудь, наприклад, про сірих чи рептилоїдів.

Додатково[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Bryan, C. D. B. Close Encounters of the Fourth Kind: Alien Abduction, UFOs, and the Conference at M.I.T. — Knopf[en], 1995. — С. 30—31. — ISBN 0679429751.
  2. а б в Clark J.[en]. Extraordinary Encounters: An Encyclopedia of Extraterrestrials and Otherworldly Beings. — ABC-CLIO. — P. 187—188. — ISBN 1576072495.
  3. а б в Chambers Dictionary of the Unexplained. Ed. Una McGovern. Chambers, 2007. p. 489—490. ISBN 0550102159.
  4. Tumminia, Diana G. Alien worlds: social and religious dimensions of extraterrestrial contact. — Syracuse University Press, 2007. — ISBN 9780815608585.
  5. а б Kelley-Romano, Stephanie (2006). «Mythmaking in Alien Abduction Narratives». Published in Extreme Deviance. Ed. Erich Goode. Pine Forge Press, 2007. p. 51. ISBN 1412937221
  6. Randles, Jenny. Alien Contacts & Abductions: The Real Story From the Other Side. — Sterling. — ISBN 0806907517.
  7. Carlson, Peter (19 лютого 2004). Ike and the Alien Ambassadors. Washington Post. Архів оригіналу за 16 вересня 2012. Процитовано 30 березня 2007.
  8. Skal, David. Screams of Reason: Mad Science and Modern Culture : [англ.]. — Norton, 1998. — С. 208. — ISBN 039304582X.