Нурмінське нафтогазоконденсатне родовище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нурмінське нафтогазоконденсатне родовище

Нурмінське нафтогазоконденсатне родовище — одне з родовищ півострова Ямал у Тюменській області Росії. Відноситься до південної промислової групи разом з Новопортівським, Арктичним, Малоямальським та Нейтінським.

Опис[ред. | ред. код]

Розташоване у 330 км на північний схід від Салехарду та в 90 км на північний захід від селища Новий Порт. Відкрите у 1970 році свердловиною № 1, пробуреною об'єднанням «Главтюменьгеологія». А межах родовища виявлено 6 газових, 7 газоконденсатних та 2 газоконденсатонафтові поклади. Колектор — пісковики з лінзовидними вкрапленнями глин та вапняків.[1]

Запаси за російськими класифікаційними категоріями С1+С2 оцінюються у 223 млрд.м3 газу, 2 млн.т нафти та 6 млн.т конденсату.[2]

Станом на 2016 рік не розробляється.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Нурминское - Ямало-Ненецкий АО - Россия - Месторождения нефти и газа - Нефтяники.РФ. www.nftn.ru. Процитовано 20 грудня 2016.
  2. ecostaff - Начальник инспекции экспертно-аналитической и контрольной деятельности за расходами в сфере воспроизводства минерально-сырьевой базы Счетной палаты РФ ТАРАСОВ И.Б. 17.11.14 ООПТ. ecostaff.ru. Процитовано 20 грудня 2016.