Нілов Ярослав Євгенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ярослав Євгенович Нілов
Народився 20 березня 1982(1982-03-20) (42 роки)
Кишинів, Молдова
Громадянство Росія Росія
Національність російська
Діяльність Політик, депутат Державної Думи
Галузь політик
Alma mater Московський енергетичний інститут і Північно-Кавказька академія державної служби
Знання мов російська
Членство Державна дума Федеральних зборів Російської Федерації VII скликання, Державна дума Федеральних зборів Російської Федерації VI скликанняd, Державна дума Федеральних зборів Російської Федерації V скликанняd і Державна дума Федеральних зборів Російської Федерації VIII скликання
Посада депутат Державної Думи РФ[d], депутат Державної Думи РФ[d], депутат Державної Думи РФ[d] і депутат Державної Думи РФ[d]
Партія ЛДПР
Нагороди
медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня

Ярослав Євгенович Нілов (рос. Ярослав Евгеньевич Нилов (нар. 20 березня 1982 року, Кишинів, Молдова) — російський політик. Голова комітету Держдуми з праці, соціальної політики і справ ветеранів з 5 жовтня 2016 року.

Депутат Державної Думи Російської Федерації V, VI i VII VIII скликань.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 20 березня 1982 року в місті Кишиневі Молдавської РСР.

У 2005 році закінчив Московський енергетичний інститут (технічний університет) за фахом «обчислювальні машини, комплекси, системи та мережі».

У 2014 році пройшов професійну перепідготовку в Російській академії народного господарства і державної служби при Президенті Російської Федерації (проектне управління в сфері державних послуг) в рамках підготовки вищого рівня резерву управлінських кадрів.

Будучи учнем, брав участь в організації політичного клубу в школі і запросив на одне з його засідань лідера ЛДПР Володимира Жириновського. Вступив в ЛДПР в 1997 році, після чого створив молодіжну організацію ЛДПР в м. Люберці Московської області.

У 1998–2003 роках був помічником В. В. Жириновського на громадських засадах, займався громадською роботою, створив молодіжну громадську організацію «Центр підтримки молодіжних ініціатив».

У 2003–2007 роках був помічником В. В. Жириновського, який у цей період займав пост заступника голови Державної думи.

З 2007 року по липень 2011 року — керівник секретаріату заступника голови Державної думи В. В. Жириновського.

З липня 2011 року — депутат Державної думи V скликання, з грудня 2011 року — депутат Державної думи VI скликання.

У період з січня по травень 2012 року — був першим заступником голови Комітету Державної думи з регіональної політики та проблем Півночі і Далекого Сходу.

У Держдумі VI скликання з 16 травня 2012 року був головою Комітету Державної думи у справах громадських об'єднань і релігійних організацій, в Держдумі VII скликання очолює Комітет з праці, соціальної політики та у справах ветеранів.

Член Вищої Ради ЛДПР. Дійсний Державний Радник Російської Федерації 3 класу.

З 2007 року включений в Федеральний резерв управлінських кадрів.

У березні 2016 року Володимира Жириновський назвав Нілова одним зі своїх можливих наступників[1].

VII скликання (2016-2021)[ред. | ред. код]

У червні 2016 року Нілова було висунуто у складі списку ЛДПР на виборах до Держдуми VII скликання. Вибори відбувалися за змішаною виборчою системою. Входив до федеральної частини списку ЛДПР, у якій було 10 кандидатів. Йшов четвертим після Жириновського, Лебедєва, Слуцького. За підсумками виборів, що відбулися 18 вересня 2016 року, отримав мандат.

5 жовтня 2016 року на першому засіданні Держдуми VII скликання обраний головою комітету з питань праці, соціальної політики та у справах ветеранів.

VIII скликання (2021-2026)[ред. | ред. код]

У червні 2021 року Нілова було висунуто у складі списку ЛДПР на виборах до Держдуми VIII скликання. Вибори відбувалися за змішаною виборчою системою. Входив до федеральної частини списку ЛДПР, у якій було 15 кандидатів. Йшов четвертим після Жириновського, Слуцького, Каргінова. За підсумками виборів, що відбулися 17-19 вересня 2021 року, отримав мандат.

Із 7 жовтня 2021 року - заступник керівника фракції ЛДПР Володимира Жириновського. Член фракції ЛДПР.

12 жовтня 2021 року обрано головою комітету Держдуми з питань праці, соціальної політики та у справах ветеранів.

Санкції[ред. | ред. код]

23 лютого 2022 року, на тлі вторгнення Росії в Україну, занесений до списку санкцій Євросоюзу, оскільки "підтримував і проводив дії та політику, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, які ще більше дестабілізують Україну".[2]

Пізніше, за аналогічними підставами, внесений до санкційних списків США, Великої Британії, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії, України та Нової Зеландії.[3]

Сім'я[ред. | ред. код]

Одружений. Виховує сина.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Жириновський піде на вибори президента з чотирма наступниками
  2. Search results - EUR-Lex. eur-lex.europa.eu (англ.). Процитовано 25 березня 2023.
  3. НІЛОВ Ярослав Євгенович - біографія, досьє, активи | Війна і санкції. sanctions.nazk.gov.ua (укр.). Процитовано 25 березня 2023.