Ніл Вокер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніл Вокер
англ. Neal Walker
Народився 1956(1956)
Діяльність дипломат
Відомий завдяки дипломат системи ООН
Alma mater Університет Піттсбурга
Заклад Організація Об’єднаних Націй
Посада Координатор системи ООН в Україні
Постійний представник ПРООН в Києві.
Попередник Олів'є Адам

Ніл Вокер (англ. Neal Walker; 1956) — дипломат. Координатор системи ООН в Україні, Постійний представник ПРООН в Києві (з 2014).

Пан Вокер має 24-річний досвід роботи на посадах вищого рівня в Організації Об'єднаних Націй. До свого нового призначення в Україну він працював Координатором та Постійним представником ООН в Бангладеш (2011−2014) і Киргизстані (2006−2011). Пан Вокер обіймав інші посади як у ПР ООН, так і в Організації американських держав. Пан Вокер має ступінь в галузі політичних наук та ступінь магістра суспільних наук та міжнародних відносин Університету Пітсбурга (США).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у 1956 році. Отримав диплом бакалавра з політичних наук в коледжі Екерд (Флорида, США) та ступінь магістра в галузі суспільних наук та міжнародних відносин в Університеті Піттсбурга (США).

У 1990–1993 рр. — помічник Постійного Представника ПРООН в Судані;

У 1993–1996 рр. — заступник Постійного Представника ПРООН в Екваторіальній Гвінеї;

У 1996–1999 рр. — заступник керівника з питань Північно-Східної Азії в регіональному представництві ПРООН в Азії та Тихоокеанському регіоні;

У 1999–2002 рр. — перший заступник Постійного Представника ПРООН в Гватемалі;

У 2002–2006 рр. — керівник Бюро по управлінню та підтримці офісів ПРООН в Латинській Америці;

У 2006–2011 рр. — координатор та Постійним Представником ООН в Киргизстані;

У 2011–2014 рр. — координатор та Постійним Представником ООН в Бангладеш;

Координатор ООН[ред. | ред. код]

Представництво Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні

4 жовтня 2014 року пан Ніл Вокер почав працювати на посаді Координатора системи ООН та Представника Програми розвитку ООН в Україні. 21 січня 2015 року Ніл Вокер був також призначений Координатором з гуманітарних питань в Україні.

«Організація Об'єднаних Націй в Україні є неупередженою організацією, яка спрямовує свої знання, оперативний та технічний досвід на допомогу українському урядові як у вирішенні складних проблем на Сході, так і  в підтримці процесів реформування, що відбуваються в Україні. Усі установи ООН в Україні об'єднані спільними баченням і метою — допомогти Уряду краще задовольняти потреби усіх громадян, сьогодні і в майбутньому», − зазначив пан Вокер, представляючи свої вірчі грамоти у Міністерстві закордонних справ.

Посилання[ред. | ред. код]