Німецький ангорський кріль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Німецький ангорський
Походження
Країна Німеччина Німеччина (1777)
Характерні риси
Маса 2-5 кг
Колір білий

Німецький ангорський — рідкісна порода декоративних кролів.

Історія[ред. | ред. код]

Вперше ангорського кролика стали розводити на турецькій землі. Він отримав таку назву на честь столиці — міста Анкари, іменованого раніше ангора. Європа дізналася про існування даної породи в XVIII столітті. Сюди привезли пухнастих кроликів французькі моряки, які купили ніжних звірят як подарунки. Так мила тварина спочатку з'явилося у Франції і стало улюбленим вихованцем місцевої знаті, навіть членів королівської сім'ї. А в XIX столітті про нього дізнався весь світ.

Німецька ангора порода була виведена в Німеччині близько 1777 року і була зареєстрована як порода на виставці, що проходила в місті Хемніц, Німеччина, в 1885 році.

Біологічні характеристики[ред. | ред. код]

Німецькі ангорські кролики мають масу 2-5 кг. Зовні вони схожі на представників породи гігант. Відрізняються білим забарвленням. Але можуть виділятися також іншими відтінками, отриманими в результаті схрещування з іншими породами. У порівнянні з іншими різновидами, ці кролики менше линяють.

Хутро[ред. | ред. код]

Особливе захоплення викликає неймовірно м'яка легка шерсть вихованця, при доторканні якої створюється відчуття дотику з якісним шовком. Остьові волосся кролика мають мінімальну довжину, що забезпечує зростання красивою, ніжною вовни. Залежно від породи, пухнастий ворс буває різної довжини. У англійських і німецьких порід він досягає 5 см, у французьких — 6 см, у бельгійських — 8 см. За шерстю потрібен ретельний догляд, щоб уникнути утворення ковтунів, що ускладнюють рух тварин. Колір ворсу відрізняється відтінками білого, чорного, а також бежевого, сірого і рудого.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]