Ніссін Мару

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Ніссін Мару» (яп. 日新丸 日新丸) — судно китобійного промислу в Японії, спущене на воду 30 серпня 1987 року. Плавучий рибозавод китобоїв і єдине в світі судно, яке переробляє китове м'ясо.[1] Судно є найбільшим за розмірами (довжина 129,58 м; ширина 19,4 м; висота 11,7 м), і на його борту знаходиться флагман китобоїв Нісівакі Сігетосі. Судно належить токійській компанії Kyodo Senpaku Kaisha Ltd і базується в порту міста Симоносеки.

Навантаження 2 туш — матері з дитинчам малого полосатика. Видно напис «Легальні дослідження для Інституту дослідження китоподібних»

Історія[ред. | ред. код]

Пожежа на судні[ред. | ред. код]

15 лютого 2007 року на «Ніссін Мару» сталася велика пожежа в антарктичних водах. Один з членів екіпажу загинув у вогні.[2][3] Кріс Картер звернувся до рятувальників з проханням в терміновому порядку відбуксирувати корабель, посилаючись на те, що витік палива з «Ніссін Мару» може нашкодити пінгвінам Аделі, велике поселення яких знаходиться на мисі Адер.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Darby, Andrew (18 липня 2009). New rules for safe shipping may save whales. The Sydney Morning Herald.
  2. Japanese whaling ship on fire off Antarctica. Reuters. 15 лютого 2007.
  3. Japanese whaler may move, activists fear oil spill. Reuters. 21 лютого 2007.
  4. New Zealand demands Japan urgently move its stricken whaler from Antarctic coast. International Herald Tribune. 23 лютого 2007. Архів оригіналу за 14 березня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]