Об'єднана міжнародна церква п'ятидесятників

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Об'єднана міжнародна церква п'ятидесятників
Тип християнська конфесія[d]
Засновано 1945
Штаб-квартира Сент-Луїс
Членів 5,539,415 (2022)
Вебсайт: upci.org

Об’єднана Міжнародна Церква П’ятидесятників (англ. United Pentecostal Church International)[1] — деномінація п’ятидесятників Єдності зі штаб-квартирою у місті Велдон-Спрінг, штат Міссурі, США.

UPCI була однією з найбільш швидкозростаючих церковних організацій з моменту її утворення в 1945 році шляхом злиття П’ятидесятницької Церкви і Асамблей Ісуса Христа. З 521 церкви в 1945 році UPCI зросла до понад 42 000 церков (включаючи проповідницькі пункти), 41 000 акредитованих служителів і 5,3 мільйона вірян у всьому світі. Зараз UPCI присутні в 197 з 210 країн світу, а також на 35 територіях.[2]

Віровчення[ред. | ред. код]

Про Біблію[ред. | ред. код]

Біблія є непогрішимим Словом Божим і авторитетом для спасіння та християнського життя. (Див. 2 ​​Тимофія 3:15-17.)

Про Бога[ред. | ред. код]

Є один Бог, який об’явив Себе як Батько; через Його Сина, у відкуплення; і як Святий Дух, через еманацію. Ісус Христос є Богом, проявленим у тілі. Він і Бог, і людина. (Див. Повторення Закону 6:4; Ефесян 4:4-6; Колосян 2:9; 1 Тимофія 3:16.)

Про гріх і спасіння[ред. | ред. код]

Кожен згрішив і потребує спасіння. Спасіння приходить благодаттю через віру, засновану на спокутній жертві Ісуса Христа. (Див. Римлян 3:23-25; 6:23; Ефесян 2:8-9.)

Про Євангеліє[ред. | ред. код]

Спасительна євангелія — це добра новина, що Ісус помер за наші гріхи, був похований і воскрес. Ми підкоряємося євангелії (2 Солунян 1:8; 1 Петра 4:17) через покаяння (смерть для гріха), водне хрещення в ім’я Ісуса Христа (поховання) та хрещення Святим Духом із початковим знаком промови. мовами, як Дух дає промову (воскресіння). (Див. 1 Коринтян 15:1-4; Дії 2:4, 37-39; Римлян 6:3-4.)

Про християнське життя[ред. | ред. код]

Як християни, ми повинні любити Бога та інших. Ми повинні жити святим життям всередині і зовні, і радісно поклонятися Богу. Надприродні дари Духа, включаючи зцілення, є для церкви сьогодні. (Див. Марка 12:28-31; 2 Коринтян 7:1; Євреїв 12:14; 1 Коринтян 12:8-10.)

Про майбутнє[ред. | ред. код]

Ісус Христос знову прийде, щоб забрати Свою церкву. В кінці буде остаточне воскресіння і останній суд. Праведні успадкують вічне життя, а неправедні вічну смерть. (Див. І Солунян 4:16-17; Об’явлення 20:11-15.)

Спасіння[ред. | ред. код]

Відповідно до Петра в Дії 2:38, план спасіння полягає в покаянні, хрещенні в Ім’я Ісуса для прощення гріхів і отримання дару Святого Духа. Це прямо відповідає тому, що Ісус сказав Никодиму в 3-му розділі Івана. Народження з води є хрещенням, а народження від Духа означає отримання Святого Духа.

  1. Віра в Господа Ісуса

2. Покаяння за свої гріхи

3. Хрещення в Ім'я Ісуса

4. Дар святого Духа

Відповідно до Марка 16:16, потрібно повірити і охреститися, щоб бути спасенним. В Дії 2:38 говориться, що хрещення призначене для прощення наших гріхів. Дивлячись далі, 1 Петра 3:21 говорить нам, що хрещення є частиною того, що спасає нас через воскресіння Христа.

Організація[ред. | ред. код]

Урядова структура UPCI в основному є конгрегаційною, оскільки місцеві церкви є самоврядними: конгрегація обирає свого пастора та інших лідерів, володіє своїм майном, вирішує свій бюджет, встановлює членство та веде всі необхідні справи.

Загальна організація охоплює модифіковану пресвітеріанську систему, в якій служителі збираються на секційних, районних та генеральних конференціях, щоб обрати посадових осіб та вести справи організації. Вищим керівним органом UPCI є Генеральна конференція, а між конференціями нею керує Рада генеральних пресвітерів (General Board). Його старшими посадовими особами є генеральний суперінтендант, генеральний секретар-скарбник і два помічники генерального суперінтенданта.

Всесвітня штаб-квартира UPCI розташована у Велдон-Спрінг, штат Міссурі, на західній околиці столичного району Сент-Луїса. У будівлі штаб-квартири розміщені офіси його генеральних посадових осіб і сім відділів.

Серед затверджених установ UPCI є шість біблійних коледжів, християнський коледж, аспірантуру, два навчальні інститути, дитячий будинок, резиденція для проблемних молодих чоловіків, служіння для залежних від алкоголю та інших наркотиків, агентство з усиновлення з будинок для незаміжніх матерів, капелан для в’язнів, радіослужіння, агентство громадських освітніх послуг і міжнародне агентство допомоги. Він також підтримує військових капеланів.

Навчальні заклади[ред. | ред. код]

UPCI управляє однією семінарією, акредитованою Асоціацією богословських шкіл, Вищою богословською школою Уршан, якій 25 червня 2020 р. Комісія з вищого навчання надала статус акредитації.

Крім того, UPCI підтримує кілька неакредитованих біблійних коледжів:

Апостольський Біблійний Інститут у Сент-Пол, Міннесота

Centro Teológico Ministerial у Пасадіна, Техас

Інститут підготовки християнського служіння в Сан-Дієго, Каліфорнія (також пропонує онлайн-дистанційне навчання, із супутниковими кампусами в Каліфорнії, Джорджії та Флориді)

Біблійний коледж Індіани в Індіанаполісі, Індіана

Північно-східний християнський коледж у Фредеріктоні, Нью-Брансвік, Канада

Християнський коледж Північного Техасу в Юліссі, Техас

Техаський біблійний коледж у Лафкіні, Техас

На даний момент є лише два акредитовані коледжі, схвалені UPCI:

Коледж християнського життя, Стоктон, Каліфорнія

Коледж Уршан, Сент-Луїс, Міссурі

Рада[ред. | ред. код]

Голова - Девід К. Бернард

Співголова - Брюс Хауелл

Діяльність в Україні[ред. | ред. код]

Засновником церкви в Україні є Василь Томєв, що є місіонером. У місті Київ діє Християнська Божа Церква. Розташована за адресою: вулиця Зоряна, 2. Пастором є Олександр Томєв.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. United Pentecostal Church International. www.facebook.com (укр.). Процитовано 10 вересня 2022.
  2. UPCI. Home Main. UPCI. Архів оригіналу за 12 квітня 2022. Процитовано 2 червня 2022.